Teismas atvertė Panevėžio ligoninės vadovės V. Grigienės galimo kyšininkavimo bylą | Diena.lt

TEISMAS ATVERTĖ PANEVĖŽIO LIGONINĖS VADOVĖS V. GRIGIENĖS GALIMO KYŠININKAVIMO BYLĄ

  • 3

Panevėžio apylinkės teisme pirmadienį pradėta nagrinėti byla dėl kyšininkavimo ir papirkimo, kurioje viena iš kaltinamųjų yra buvusi Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorė Violeta Grigienė, kiti keturi kaltinamieji – kyšius davę asmenys.

Kaip pranešė teismas, pirmajame posėdyje perskaitytas kaltinamasis aktas. Jame pagarsinta, kad buvusi Panevėžio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės direktorė Violeta Grigienė kaltinama tuo, kad būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, pernai liepos – rugpjūčio mėnesiais paėmė kyšius iš aštuonių asmenų.

Nuo 100 iki 400 eurų kyšius, kaip neteisėtus atlygius, iš pacientų artimųjų ligoninės direktorė gavo už įvairias ligoniams reikalingas paslaugas. Keturi asmenys kaltinami papirkimu.

Ikiteisminio tyrimo metu keturi asmenys, pripažinę davę kyšius V. Grigienei, nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą.

Pirmojo teismo posėdžio metu dar du asmenys prisipažino davę kyšius ir prašė teismo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Savo kaltę neigė du kaltinamieji.

Teismas atmetė kaltinamosios advokato prašymą dėl posėdžio nagrinėjimo neviešai, motyvuodamas tuo, kad yra viešas interesas ir visuomenės teisė žinoti apie valstybės tarnybos metu galimai padarytas nusikalstamas veikas – kyšininkavimą ir papirkimą, sveikatos duomenys nebus nagrinėjami.

Posėdyje buvo peržiūrėti ir išklausyti direktorės kabinete slaptų veiksmų atlikimo metu surinkti vaizdo ir garso įrašai.

Kituose spalį ir lapkritį numatytuose posėdžiuose bus apklausiami šiame posėdyje parodymų nedavę du kaltinamieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tokio posto seip neuzimsi

a jeigu ir tai ir teisejai zmones jiems gyvent norissi todel jinai visai visai visiskai nesiparina del teismo sprendimo...teismo sprendimas is anksto aiskus ...a vo bandymas apsmeist zmogu gali islekt valstybei i kaipeika... nieko asmenisko tiesiog jei elektrikams aferistams galima, tai ir PSD isisavintojams tebunie GEROVE...

KALĖJIMAN NEREIKIA

TURI SUMOKĖTI DIDELES BAUDAS IR DIRBTI SLAUGIE TOJE LIGONINĖJE UŽ BAUSMĘ.

musu Vijaleta

atvers ir uzvers, takiu moteru kalaiman sodint nemozna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS