Teismas nusprendė iškeldinti ant kaimynų fekalijas pilantį vyrą | Diena.lt

TEISMAS NUSPRENDĖ IŠKELDINTI ANT KAIMYNŲ FEKALIJAS PILANTĮ VYRĄ

  • 1

Fekalijas pro buto langą pylęs ir daugiabučio gyventojus koneveikęs kėdainiškis K. P. iškeldinamas iš socialinio būsto, nesuteikiant jam kitos gyvenamosios vietos.

Taip nusprendė Kėdainių rajono savivaldybės administracijos ieškinį išnagrinėję ir patenkinę Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai.

„Atsižvelgiant į tai, kad K. P. elgesys sudaro neįmanomas sąlygas gyventi kitiems namo gyventojams, manytina, kad K. P. iškeldinimas iš būsto yra proporcinga priemonė nustatytiems pažeidimams, tuo labiau kad turi būti apginti ne tik atsakovo, bet ir kitų namo gyventojų teisėti interesai, kitaip gyventojai neturi jokių kitų galimybių jas apginti“, - padarė išvadą ieškinį išnagrinėjęs teismas.

Kėdainių rajono savivaldybė prašė teismo nutraukti socialinio būsto numos sutartį, sudarytą tarp savivaldybės, atstovaujamos bendrovės „Kėdainių butai“, ir K.P. bei iškeldinti K.P. su visu jam priklausančiu turtu, nesuteikiant jam kitos gyvenamosios vietos.

Ieškinyje ir teismo posėdžio metu liudytojų buvo teigiama, kad daugiabučiame name tapo nebeįmanoma gyventi šalia kaimyno K.P. Jis jau apie dvejus metus kelia triukšmą nakties metu, keikia  kaimynus necenzūriniais žodžiais, o svarbiausia nuodija aplinkinius, pildamas fekalijas tiesiai pro savo buto langą.

Gyventojai neapsikentę nuolatinės smarvės, keletu skundų kreipėsi į atitinkamas institucijas iš pradžių prašydami, paskui reikalaudami iškeldinti K.P. iš socialinio būsto.

Savivaldybės ieškinį patenkinęs teismas konstatavo, kad dėl atsakovo K. P. elgesio namo gyventojams yra atsiradusios ilgalaikės akivaizdžios neigiamos pasekmės.

„Visa tai leidžia daryti išvadą, kad K. P. nelinkęs keisti savo elgesio ir dėti į tai pastangų, todėl nepateisinamai būtų ignoruojamos namo gyventojų teisės, kurios taptų bevertėmis bendro gyvenimo taisyklėmis“,  – paskelbė teismas.

Šį Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų sprendimą per 30 dienų nuo jo paskelbimo galima skųsti Kauno apygardos teismu

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NU JO

Dar vienas "bomzas".Baisi situacija Lietuvoje,greit tokiu veikeju privis tiek,kad nebus kur detis normaliems.Jau ir dabar jie okupave geresnes vietas mieste,suoliukus pavesyje,fontanus ir t.t.Baisu sestis ant suoliuku autobusu stotelese,parkeliuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS