Tragišką avariją sukėlusiam gimnazijos direktoriui – teismo kirtis | Diena.lt

TRAGIŠKĄ AVARIJĄ SUKĖLUSIAM GIMNAZIJOS DIREKTORIUI – TEISMO KIRTIS

  • 1

Buvęs Rokiškio rajono Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius Augutis Tymukas bus teisiamas dėl moters mirtimi pasibaigusios avarijos sukėlimo.

Kito automobilio vairuotoja žuvo, su ja vykęs sūnus buvo sužalotas.

A. Tymukui taip pat pareikšti kaltinimai palikus sužeistuosius be pagalbos, kai grėsė pavojus jų gyvybei, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Avarija įvyko pernai, lapkričio 27-osios vakarą, Rokiškio rajone. Apie 17 val. 30 min. kelyje Rokiškis-Maineivos-Naujasodė pravažiuojantis automobilis kliudė prie sugedusio automobilio, stovėjusio priešpriešinėje eismo juostoje, prie pat kelkraščio, buvusią moterį bei jos sūnų ir nuvažiavo.

Sunkius sužalojimus patyrusi 45 metų moteris žuvo vietoje, jos 22 metų sūnus buvo sužeistas lengviau. Jis ir paskambino medikams bei policijai.

Policijos pareigūnai netrukus rado avariją, įtariama, sukėlusį ir nuvažiavusį automobilį „Seat Alhambra“ Rokiškio rajono Kamajų miestelyje.

Kaltinamojo teigimu, dėl savo būsenos jis nesuprato, kad važiuodamas sukėlė avariją.

Apgadintame automobilyje policininkai pamatė prie vairo miegantį A. Tymuką, tuometį Kamajų mokyklos direktorių. Jo kraujyje ekspertai rado 1,93 promiles alkoholio, tai vidutinis girtumo laipsnis.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė.

Ikiteisminio tyrimo metu A. Tymukas savo kaltę visiškai pripažino. Vyras tuo metu turėjo nedarbingumo pažymėjimą ir dėl sveikatos problemų vartojo stiprius vaistus. Jis teigia, kad medikamentai tikriausiai sustiprino alkoholio, kurį jis prieš avariją pas pažįstamą išgėrė, poveikį.

A. Tymukas po avarijos buvo atleistas iš pareigų, šiuo metu jis yra bedarbis.

„Kaltinamojo teigimu, dėl savo būsenos jis nesuprato, kad važiuodamas sukėlė avariją, tačiau jis visiškai pripažino savo kaltę“, – sakė prokurorė G. Petrulytė.

Prokurorės teigimu, sunkinančia kaltinamojo atsakomybę aplinkybe pripažinta, kad be pagalbos sužeistuosius jis paliko būdamas neblaivus.

A. Tymuko kaltę lengvina, kad jis pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi bei žuvusiosios vaikams bei sutuoktiniui atlygino turtinę ir neturtinę žalą. Tačiau dar keturi žuvusiosios artimieji buvo pripažinti nukentėjusiais ir pareiškė ieškinius dėl žalos atlyginimo.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaip toks galėjo dirbti mokykloje. Jeigu prie vairo sėdo girtas, vadinasi, ir į mokyklą drįso ateiti išgėręs. Jeigu dar jį paliks dirbti mokykloje, tai iš viso. Nužudė žmogų, turi sėsti į kalėjimą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS