Tūkstantinė bauda rūkalų gabentojo nepamokė | Diena.lt

TŪKSTANTINĖ BAUDA RŪKALŲ GABENTOJO NEPAMOKĖ

  • 0

Raseinių rajone pasieniečiai sulaikė Druskininkų savivaldybės gyventoją, automobiliu gabenusį daugiau kaip tris tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių. Šis vyras su nelegaliomis cigaretėmis pasieniečiams buvo įkliuvęs ir anksčiau.

Penktadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pareigūnai Jurbarko rajono Giegių kaimo ribose patikrinti sustabdė automobilį „VW Passat“.

Jį vairavo 39-erių metų Druskininkų savivaldybės gyventojas. Patikrinimo metu  pasieniečiai automobilyje rado 3 tūkst. 200 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Beje, šį vyrą gegužę Tauragės rajone pasieniečiai jau buvo sulaikę su 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Tuomet teismas jam skyrė 4 tūkst. eurų administracinę baudą.

Šįkart dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam pareikšti įtarimai. Vėliau Druskininkų savivaldybės gyventoją, kuriam skirta  kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti, pasieniečiai paleido.

GALERIJA

  • Tūkstantinė bauda rūkalų gabentojo nepamokė
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS