Už brakonieriavimą teismas iš aplinkosaugininko atėmė automobilį ir šautuvą | Diena.lt

UŽ BRAKONIERIAVIMĄ TEISMAS IŠ APLINKOSAUGININKO ATĖMĖ AUTOMOBILĮ IR ŠAUTUVĄ

  • 0

Marijampolės apylinkės teismo Jurbarko rūmai penktadienį paskelbė nuosprendį garsioje brakonieriavimo byloje, kurioje figūravo elitinio medžiotojų klubo „Girios“ narys, buvęs Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Rolandas Masilevičius. 

Kaip praneša portalas delfi.lt, Jurbarko teisėjas Saulius Mikšys nusprendė, kad medžioklei vadovavęs R. Masilevičius pažeidė įstatymą ir turės gerokai pakratyti piniginę, bei kuriam laikui pamiršti medžioklę. R. Masilevičių nuspręsta pripažinti kaltu padarius administracinį nusižengimą dėl gyvūno, kurį sumedžioti turintis teisę medžioti asmuo neturi teisės, sumedžiojimo ir paskirti 1,1 tūkst. eurų baudą.

Jam taip pat atimta teisė medžioti dvejus metus ir konfiskuotas jam priklausantis graižtvinis šautuvas „Sauer 202 Classic“ ir automobilis „Jeep Grand Cherokee“. R. Masilevičiui nutraukta administracinio nusižengimo teisena dėl neteisėtai sumedžioto licencijuojamo gyvūno gabenimo ir dorojimo neturint administracinio nusižengimo požymių.

Medžioklėje dalyvavusį garsų gydytoją iš Santariškių Vitalijų Sokolovą teismas išteisino.

Trečiojo medžiotojo, buvusio aplinkos, o paskui ir energetikos viceministro  Aleksandro Spruogio istorijoje teismas tašką turėtų padėti balandžio 16 dieną.

Šių trijų asmenų pažeidimas užfiksuotas medžiotojų klubo "Girios" teritorijoje pernai lapkritį, kai automobilyje ir priekaboje buvo rastas vienas stirnos patinas, vienas taurusis elnias ir du pilkieji kiškiai.

Skelbiama, kad stirnos patinas buvo sumedžiotas draudžiamu laiku, o doroti gyvūną pradėjęs medžiotojas to nepažymėjo medžioklės lape, taip pat nebuvo užfiksuotas ir sumedžiotas taurusis elnias.

Gamtai padaryta žala gali siekti iki 6520 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS