Už mažametės seksualinį išnaudojimą nuteisti du vyrai | Diena.lt

UŽ MAŽAMETĖS SEKSUALINĮ IŠNAUDOJIMĄ NUTEISTI DU VYRAI

  • 5

Panevėžio apygardos teismas du vyrus pripažino dėl mažametės seksualinio išnaudojimo.

48 metų Aukštaitijos gyventoją G. G. teismas pripažino kaltu dėl mažametės tvirkinimo, išžaginimo bei jai padaryto nesunkaus sveikatos sutrikdymo, taip pat dėl fizinio skausmo sukėlimo savo sugyventinei, pranešė prokuratūra.

Viename Aukštaitijos rajone gyvenantis pusamžis vyras į teisėsaugos pareigūnų akiratį pakliuvo pernai pavasarį. Tuo metu G. G. ir jo sugyventinė bei judviejų vaikai gyveno nuomojamoje sodyboje.

Sodybos šeimininkė, užsukdavusi pas nuomininkus, atkreipė dėmesį, kad jauna moteris nuolat būna su smurto žymėmis ant kūno, veido. Paklausta, kas ją skriaudžia, ji papasakojo, kad smurtauja sugyventinis, kurio ji labai bijo. Taip pat nuomininkė išsitarė, kad minėtas vyras lytiškai santykiauja su jos mažamete giminaite.

Sodybos šeimininkė šią susirūpinimą keliančią informaciją pranešė policijai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Baranauskienė.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad mažametė iš tiesų tapo G. G. seksualinės prievartos auka, vyras taip pat smurtavo prieš savo vaikų motiną. Tyrimo metu paaiškėjo, kad tą pačią mažametę seksualiai išnaudojo ir dar vienas vyras, 27 metų R. L., pasilikęs nakvoti jos tėvų namuose. Vyras prisipažino, kad santykiavo su nukentėjusiąja, bet nežinojo, kad ji mažametė.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusios prokurorės V. Baranauskienės, nusikaltimai prieš mažametę bei jos giminaitę išaiškėjo tik sodybos savininkės pilietiško elgesio dėka. Ji neliko abejinga, pranešė pareigūnams apie vykdomus nusikaltimus, vėliau liudijo teisme.

„Tyrimo metu paaiškėjo, kad nederamą, dviprasmiškų minčių keliantį G. G. elgesį su mažamete matė ir artimieji, tačiau į jų pastabas vyras nereagavo, o jokių kitų priemonių apsaugoti pažeidžiamą vaiką niekas nesiėmė, nes agresyvaus vyro bijojo“, – dėl tokio suaugusiųjų abejingumo ir neveiklumo apgailestavo prokurorė.

Panevėžio apygardos teismas gegužės 18 dieną abiems kaltinamiesiems paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. G. G. pripažintas kaltu dėl smurto prieš sugyventinę ir mažametės tvirkinimo, žaginimo bei jai padaryto nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Už tai jam skirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė. Jis taip pat turės atlyginti nukentėjusiajai padarytą neturtinę žalą – sumokėti 7 tūkst. eurų.

R. L. teismo pripažintas kaltu dėl lytinio santykiavimo su jaunesniu kaip 16 metų asmeniu. Už tai jam skirtas laisvės apribojimas 1 metams, uždraudžiant bendrauti su nukentėjusiąja ir įpareigojant būti namuose nuo 23 iki 6 val.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Alina

Siaubas!!!ne tik mazamete isnaudojo dar ir savo sugyventine muse!Kas per kalbos gali būti,kad G.G. gyvenimas "suestas" Juk jis Pedofilas,jis viskas padare o ne mazamete ar sugyventine!Paciam reiketu ta b*** sukisti ten kur netelpa!!Net baisu kas darosi Lietuvoje

gala

Koks gali buti teisingumas del pedofilijos jeigu pinigai ima virsu, ir tokius parazitus gelbsti, idomu va kur cia teisingumas?! is karto be bausmes galeciau iskastruoti.

NU NU

Nu tokiems brudams tik kiausus nupjauti|!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS