Už suklastotas teises lenkui – rimti nemalonumai | Diena.lt

UŽ SUKLASTOTAS TEISES LENKUI – RIMTI NEMALONUMAI

  • 0

Į Lietuvą iš savo šalies vykęs lenkas Kalvarijos pasieniečiams pateikė suklastotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą. Teisės vairuoti šis užsienietis visai neturi.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „Vauxhall Vectra“ angliškais numeriais.

Mašiną vairavo 28-erių Lenkijos pilietis. Patikros metu jis pareigūnams pateikė esą savo vardu išduotą Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiams dokumentas sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, kad pažymėjimas yra suklastotas. Susisiekę su kolegomis Lenkijoje Kalvarijos užkardos pareigūnai gavo informacijos, kad šis vyras visai neturi galiojančio vairuotojo pažymėjimo.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Lenkui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Pasieniečiai jį uždarė į areštinę.

„Vauxhall Vectra“ perduotas kartu su sulaikytuoju vykusiam keleiviui, turėjusiam visus reikalingus dokumentus.

Savo ruožtu policijos pareigūnai Lenkijos piliečiui už transporto priemonės vairavimą neturint teisės ją vairuoti surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS