Pareigūnų „driftą“ užfiksavę piliečiai: mus baudžia, o jiems galima? | Diena.lt

PAREIGŪNŲ „DRIFTĄ“ UŽFIKSAVĘ PILIEČIAI: MUS BAUDŽIA, O JIEMS GALIMA?

  • 3

Virtualioje erdvėje tautiečiai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas policijos pareigūnų naudojamas šoninis slydimas, kitaip dar vadinamas „driftu“.

„Policijos pareigūnai irgi mėgsta rankinį stabdį užtraukti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ vaizdo įrašu dalijosi viešos grupės „Viskas apie automobilius“ narys Ramūnas. Daugiau nei 750 pasidalijimų sulaukusiame įraše matoma, kaip pareigūnai daugiabučių rajone staigiai įsuka į kelią.

Įpykę grupės nariai pradėjo diskutuoti, kodėl policininkams gatvėje taip leidžiama elgtis, o kiti vairuotojai už tai yra baudžiami. „Dabar atiduokite atimtus vairavimo pažymėjimus visiems, kurie džiaugėsi sniego malonumais“, – policininkams siūlė komentatorius Nerijus.

Lietuvos policija savo „Facebook“ paskyroje sureagavo į šį įvykį.  Pareigūnai atkreipė dėmesį, kad už tokius veiksmus, kurie matomi vaizdo įraše, vairuotojai  nėra nebaudžiami. Anot jų, chuliganiškam ar pavojingam vairavimui reikalingos atitinkamos sąlygos. „Kodeksas numato, kad chuliganiškas vairavimas, tai  –transporto priemonių vairavimas vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus. Tarkim, lenkiant vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles (KET) draudžiama lenkti, įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus, vairuoti neteisėtai organizuotose transporto priemonių lenktynėse, sukelti pavojingą situaciją (t. y. privertus kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti) KET pažeidimas. Chuliganiškas vairavimas, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis KET pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų. Šiuo atveju, mūsų nuomone, nebuvo nei KET pažeidimo, nei pavojaus“, – paaiškino policijos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

mb

Labai puikus vairavimo pavizdys,puikiai suvaldytas automobilis-jokio galines dalies uzsinesimo.(bet galejo ta posukiuka iveikt ir be rankinio stabdzio),,,,,,,,,bet kokioj aikstelej igauti tu igudziu KLEVELIAM?,JIE GI PERVERTINDAMI SAVO JEGAS GALI IR APSISUKT,IR ISLEKT I PRIESPRIESA....o tada jau chuliganiskas vairavimas.

Anonimas

Pritariu komentuotojui.Filmavo aviganis.

dzungles

koks cia driftas avigalvis filmuotojas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS