Vaikams – artimųjų ir bendraamžių smūgiai | Diena.lt

VAIKAMS – ARTIMŲJŲ IR BENDRAAMŽIŲ SMŪGIAI

Praėjusią parą policija pradėjo aštuonis ikiteisminius tyrimus dėl įvykdyto smurto prieš vaikus. Nepilnamečiai nukentėjo nuo šeimos narių, klasės draugų.

Panevėžyje pagrindinės mokyklos direktorius įtariamas sukėlęs fizinį skausmą mokiniui. 36 metų panevėžietė policijai pranešė, kad praeitą savaitę ugdymo įstaigoje Panevėžyje 61 metų vyras, drausmindamas jos mažametį sūnų, naudojo fizinį smurtą – stipriai savo ranka suspaudė 12-mečiui kairę ranką ir taip jam sukėlė fizinį skausmą.

Policijos departamentas skelbia, kad smurtu įtariamas Panevėžyje, Dariaus ir Girėno gatvėje esančios pagrindinės mokyklos direktorius. Incidentas įvyko pertraukos metu. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. 

Ketvirtadienį gautas Marijampolės savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus pranešimas, kad dieną prieš tai apie 15 val. Marijampolėje, bute Mokolų gatvėje, lankant šeimą nustatytas smurtas prieš 8 metų berniuką.

Įtariama, kad prieš vaiką smurtavo 47 metų motina. Įtariama, kad fizinis smurtas naudotas prieš prieš keletą dienų. Mažametis perduotas laikinajai globėjai.

Ketvirtadienį gautas Kelmės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus pranešimas, kad šeštadienį Kelmės rajone, namuose Burciškės kaime, namuose, 39 metų patėvis naudojo fizinį smurtą prieš 9 metų vaiką. Mažametis dėl kraujosruvų ant kojos į medikus pristatytas nebuvo. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Ketvirtadienį apie 17.20 val. Kupiškio rajone, namuose Noriūnų kaime, neblaivi (2,33 prom.) 51 metų moteris ranka sudavė į veidą 14-metei dukrai. Įtariamoji uždaryta į areštinę. 

Tą pačią dieną 41 metų moteris pranešė, kad trečiadienį Šilutėje, Lietuvininkų gatvėje, mokyklos teritorijoje, jos 17-metį sūnų sumušė klasės draugas. Jis įtariamas sudavęs keturis smūgius į galvos sritį.

Apie 16.30 val. į Ukmergės ligoninę kreipėsi ir dėl galvos smegenų sukrėtimo buvo paguldytas 13-metis. Paauglys paaiškino, kad susižalojo mokykloje, kai jį pastūmė kitas vaikas. Apie 18.30 val. į Vilniaus ligoninę iš Vilniaus, namų Tolminkiemio gatvėje, pristatytas ir dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas 15-metis. Vaikinas paaiškino, kad jį sumušė 14-metis pažįstamas.

Apie 23 val. Tauragėje, namuose Prezidento gatvėje kilus konfliktui, 39 metų vyras smurtavo prieš žmoną ir 17-metį sūnų, sukeldamas jiems fizinį skausmą. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gražina T.

Visada jaučiu sielos skausmą, kai perskaitau žinią apie skriaudžamus vaikus. Esu pedagogė. Kaip galima klasėje nepastebėti auklėtinių pakitusios elgsenos, žvilgsnio, susimąstymo, ar kitų emocijų? Gerą dešimtmetį dirbau ir su vadinamaisiais sunkiai auklėjamais miesto vaikais.Vaikus reikia labai mylėti, turint tikslą juos geranoriškai prisijaukinti, kad jie pasitikėtų. Saugoti jų širdies žaizdas, nepasmerkti, suteikti viltį ir galimybę pakeisti savo elgesį ir gyvenimą. Man liūdna, kad tiek daug skriaudžiamų vaikų. Apgailestauju.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS