Viešosios įstaigos vadovė už fiktyvų darbą pasisavino tūkstančius eurų ES lėšų | Diena.lt

VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS VADOVĖ UŽ FIKTYVŲ DARBĄ PASISAVINO TŪKSTANČIUS EURŲ ES LĖŠŲ

  • 4

Teisėsauga baigė ikiteisminį tyrimą dėl Mažeikių viešosios įstaigos vadovės, kuri, įtariama, už fiktyvią veiklą pasisavino tūkstančius eurų Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) lėšų.

Kaip penktadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), įtariamoji vienos Žemaitijos bendrovės 63 metų direktorė buvo įdarbinta ESFA projekte dalyvavusios viešosios įstaigos vyriausiąja buhaltere, vėliau vadove.

Ši viešoji įstaiga 2013–2015 metais dalyvavo ESFA finansuojamame projekte, juo siekta mažinti socialinę atskirtį Mažeikių rajone, suteikti galimybę socialinės rizikos aplinkos asmenims įgyti naujų profesinių įgūdžių bei įsilieti į darbo rinką.

Viešoji įstaiga turėjo organizuoti ir atlikti keletą mokymų, tarp jų kompiuterinio raštingumo ir apželdinimo profesinius mokymus.

Įtariamoji šalia einamų viešosios įstaigos vadovo pareigų dar buvo formaliai įdarbinta ir minėtų dalykų dėstytoja. Pasak FNTT, realiai nevesdama didžiosios dalies mokymų į apskaitą ji įtraukė duomenis apie savo realiai nedirbtą laiką ir sau priskaičiuotą bei išmokėtą darbo užmokestį.

Vėliau ji pateikė ESFA suklastotus darbo laiko apskaitos ir priskaičiuoto darbo užmokesčio žiniaraščius bei pasirašytus 16 mokėjimo prašymų apie finansuotinas išlaidas, kuriuose taip pat melagingai nurodė, kad pagal projektą mokymuose dalyvavo 13 asmenų, nors jie realiai visiškai nedalyvavo arba dalyvavo mažesnį valandų skaičių, negu nurodyta mokinių-dalyvių lankomumo žurnaluose bei baigimo pažymėjimuose.

Pagal suklastotus dokumentus iš ESFA neteisėtai gauta beveik 65 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūra. Baigta baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

TAI VA, KODĖL žmonės ir valstybė tokie biedni, vagys visur, kur nepasisuksi.

Dalia

KIEK GALI vagys plėšti iš žmonių ir valstybės? KADA pradės juos sodinti?

Akvilė

Gal nors vieną, dėl akių, pasodins.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS