Vietoj oro pagalvės – kontrabandinės cigaretės | Diena.lt

VIETOJ ORO PAGALVĖS – KONTRABANDINĖS CIGARETĖS

  • 0

Iš Rusijos atvykusio automobilio atsarginiame rate, keleivio oro pagalvės vietoje ir kuro bake įrengtose slėptuvėse pareigūnai rado daugiau nei 1 tūkstantį pakelių nelegalių cigarečių.

Antradienį Kybartų kelio poste muitinės pareigūnams įkliuvo Lietuvos pilietis, bandęs iš Rusijos į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Volkswagen Passat“ atgabenti nelegalių rūkalų už beveik 4 tūkst. eurų.

Apie 9 val. į Kybartų kelio postą automobiliu „Volkswagen Passat“ atvažiavęs K. B., bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio kuro bake, litrą alkoholio ir du pakelius cigarečių.

Tačiau muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams kilo įtarimų, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau, todėl jie nutarė transporto priemonę patikrinti detaliau.

Muitinio tikrinimo metu nustatyta, kad vyriškis gabeno ne tik deklaruotus du pakelius cigarečių.

Automobilio atsarginiame rate, keleivio oro pagalvės vietoje ir kuro bake įrengtose slėptuvėse pareigūnai rado dar ir 1170 pakelių paslėptų cigarečių „Compliment Super Slims“ ir „Denim“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 4 tūkst. eurų, pranešė Kauno teritorinė muitinė.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą.

Už šį pažeidimą jam gresia piniginė bauda nuo 2,7 iki 6 tūkst. eurų, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

GALERIJA

  • Vietoj oro pagalvės – kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS