Vogtu BMW nuo policijos sprukęs ir avariją sukėlęs jaunuolis atsipirko lygtine bausme | Diena.lt

VOGTU BMW NUO POLICIJOS SPRUKĘS IR AVARIJĄ SUKĖLĘS JAUNUOLIS ATSIPIRKO LYGTINE BAUSME

  • 0

Vogtu automobiliu nuo policijos sprukęs ir tris žmones avarijoje sužalojęs jaunuolis ketvirtadienį Panevėžio apygardos teismo nuteistas laisvės atėmimo bausme su atidėjimu.

Palangiškiui Donartui Gedgaudui skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant trejiems metams ir 10 tūkst. eurų bauda, pranešė teismas.

Teismas jam taip pat trejus metus uždraudė vairuoti transporto priemones ir nurodė per dvejus metus sumokėti 5 tūkst. eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

„D. G. yra neteistas, dirbantis, gerai charakterizuojamas, jauno amžiaus, todėl, teismo nuomone, laisvės atėmimo bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo, jos vykdymą atidedant trejiems metams“, – rašoma teismo pranešime.

Bylos duomenimis, nuteistas vyras vairavo Estijoje pavogtą BMW automobilį bei sukėlė eismo įvykį, kurio metu buvo sunkiai sutrikdyta trijų žmonių sveikata.

Pernai vasario 5-osios rytą Lietuvos pareigūnai, gavę informacijos apie į Lietuvą pro Saločių pasienio postą įvažiavusį Estijoje pavogtą automobilį, pradėjo jį persekioti.

Automobilis buvo stabdomas kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, tačiau vairuotojas nereagavo į garsinius bei šviesos signalus, nei į pareigūnų reikalavimą sustoti, nei į įspėjamuosius šūvius į orą. Padidinęs greitį jis pavojingai manevravo, kirto ištisines eismo juostas, kėlė pavojų kitiems eismo dalyviams.

Policijos pareigūnams peršovus automobilio galinę padangą didžiuliu greičiu lekiantį automobilį sumėtė, jis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Nissan Primera“ bei iš paskos važiavusiu vilkiku „Man“.

Avarijos metu buvo sunkiai sutrikdyta trijų ukrainiečių, važiavusių „Nissan Primera“, sveikata.

Kaltinamajam taip pat uždrausta dvejus metus išeiti iš namų nuo 23 val. iki 6 val. Taip pat bausmės vykdymo atidėjimo metu jis negalės išvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų be jį prižiūrinčios institucijos leidimo.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Gairės: BMW, spruko nuo policijos, sukėlė avariją, avarija LT, lygtinė bausmė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS