Vyriausybė: STT pradėtas tyrimas nesusijęs su Dž. Žiugždienės darbu kanceliarijoje | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ: STT PRADĖTAS TYRIMAS NESUSIJĘS SU DŽ. ŽIUGŽDIENĖS DARBU KANCELIARIJOJE

  • 0

 Buvusios ministro pirmininko sekretoriato vadovės Džiuljetos Žiugždienės atžvilgiu pradėtas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimas nėra susijęs su jos veiksmais Vyriausybės kanceliarijoje, tokią išvadą galima daryti iš STT informacijos, pateiktos premjerui Algirdui Butkevičiui, antradienio vakarą pranešė Vyriausybė.

„STT neatskleidė tyrimo detalių, tačiau informavo Ministrą Pirmininką, jog D.Žiugždienė praėjusią savaitę buvo iškviesta į apklausą kaip liudytoja, o apklausa nėra susijusi su jos veiksmais Vyriausybės kanceliarijoje“, – rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

Pirmadienį D.Žiugždienė pateikė prašymą atleisti ją iš pareigų dėl asmeninių priežasčių. Konkrečios motyvacijos ji nepateikė. Prašymas buvo pasirašytas.

„Negaliu vertinti šios situacijos, nes neturiu jokios informacijos apie jos veiksmus. D.Žiugždienė nėra LSDP narė. Ji yra dirbusi ir kitoms politinėms partijoms. Manau, kad objektyvus STT tyrimas atsakys į visus klausimus“, – sako A.Butkevičius.

STT antradienį patvirtino, kad tirdama galimą Utenos rajono mero socialdemokrato Alvydo Katino kyšininkavimą taip pat pateikė įtarimus ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovei Džiuljetai Žiugždienei.

BNS žiniomis, Utenos meras socialdemokratas A.Katinas reikalavo kyšio ministro pirmininko sekretoriato vadovės D.Žiugždienės naudai. Neoficialiomis žiniomis, Utenos meras vienos įmonės prašė suremontuoti D.Žiugždienei priklausantį namą Utenos rajone.

A.Katinui pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo, jis nušalintas nuo pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS