6 patarimai, kaip tapti Knygų mugės lankytoju profesionalu | Diena.lt

6 PATARIMAI, KAIP TAPTI KNYGŲ MUGĖS LANKYTOJU PROFESIONALU

  • 0

Vasario 22–25 dienomis „Litexpo“ parodų rūmuose karaliaus knygos.Tarp gausybės leidyklų, renginių, dirbtuvių, rašytojų tikrai lengva pasiklysti. Leidykla „Nieko rimto“ skuba į pagalbą ir pranešime žiniasklaidai pataria, kaip pasiruošti Knygų mugei, kad apsilankytumėte joje kaip profesionalas.

1. Kiekvienas profesionalas žino, kad reikia turėti tikslą ir nuo jo pradėti. Ramiai pagalvokite, ko gi jūs norite iš Knygų mugės? Nusipirkti tris maišus knygų, gauti dešimties rašytojų parašus? O galbūt dalyvauti diskusijoje ir išsakyti savo nuomonę? Juk žinant atsakymą į šiuos klausimus bus vieni juokai pasirinkti, kada ir su kuo keliauti į mugę. Naudingas patarimas: informaciją apie renginius ir dirbtuves lengvai rasite Knygų mugės ir leidyklų internetiniuose puslapiuose. Rekomenduojama tikrinti konkrečių leidyklų skelbiamą informaciją, nes ji greičiausiai atnaujinama.

2. Nutarti, ar į Knygų mugę keliausite su vaikais ir ugdysite juos knygų profesionalais. Tik žinokite: jeigu nuspręsite į Knygų mugę vestis vaiką, reikėtų iš anksto pradėti tam ruošti ne tik save, bet ir vaiką. Pagrindinė taisyklė – kalbėtis su vaiku, kas jo laukia, aptarti veiklų ir pirkinių sąrašą. Stengtis nuo to sąrašo nepabėgti. Šiais metais Knygų mugėje laukia išties daug renginių ir kūrybinių dirbtuvių vaikams.

3. Susidaryti sąrašus, ką norite aplankyti, kokias knygas nusipirkti, su kuo susitikti. Sąrašai yra puikus dalykas, tikrai. Jie gali būti rašyti ranka ar suvesti į telefoną – svarbu, kad jais naudotumėtės. Sąrašai puikiai padeda susidėlioti prioritetus, susikoncentruoti. Taip pat jie gali padėti neperžengti nustatyto knygų mugei skiriamo biudžeto.

Išsikelkite sau bent vieną netradicinį, įdomų tikslą, pavyzdžiui, paspausti ranką bent vienam vaikų knygų autoriui, suskaičiuoti, kiek matėte knygų raudonais viršeliais, užduoti tris klausimus per knygų pristatymus.

4. Iš anksto sužinokite, kokia leidykla išleido jūsų norimą įsigyti knygą. Jei konkrečiai žinote, kokią knygą norite įsigyti, sutaupysite labai daug laiko ir nervų, jei prieš tai pasidomėsite, kokia leidykla ją išleido. Tuomet galėsite eiti tiesiai prie jus dominančios leidyklos stendo ir nereikės klaidžioti po visą salę spėliojant, kuriame iš tų daugybės spalvingų stendų slepiasi jūsų svajonių skaitinys.

5. Nepamirškite žaisti. Juk Knygų mugė gali tapti didele ir labai smagia žaidimų aikštele. Išsikelkite sau bent vieną netradicinį, įdomų tikslą, pavyzdžiui, paspausti ranką bent vienam vaikų knygų autoriui, suskaičiuoti, kiek matėte knygų raudonais viršeliais, užduoti tris klausimus per knygų pristatymus. Tai padės įsijausti į Knygų mugės šventę ir atneš netikėtai gerų emocijų.

6. Ir dar vienas labai svarbus patarimas: gerai pailsėkite, išsimiegokite ir pavalgykite. Profesionalai žino, kad eiti į Knygų mugę alkanam ir apsnūdusiam nevalia. Gurgiantis pilvas ir limpančios akys neleis pamatyti ir išgirsti, kaip kalba ir atrodo knygos. Todėl, kol dar yra laiko, kaupkite energiją ir ruoškitės puikiai knygų šventei.

Turėkite omenyje, kad kartais būna, jog viskas vyksta ne pagal planą, bet dėl to tikras Knygų mugės profesionalas tikrai neliūdi. Kartais neplanuoti susitikimai būna smagiausi, o netikėtai atrastos knygos – vienos geriausių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS