Angelo skrydis atidarė Venecijos karnavalą | Diena.lt

ANGELO SKRYDIS ATIDARĖ VENECIJOS KARNAVALĄ

Po vadinamojo Angelo skrydžio virš Šventojo Morkaus aikštės Venecijos karnavalas laikomas oficialiai atidarytu. Apie tris milijonus svečių privilioja tradicinė šventė į Adrijos perlu vadinamą Veneciją, kiek jų bus šiemet, dar neaišku, karnavalas truks iki vasario 13 dienos, Užgavėnių.

Kostiumuotų ir kaukėtų svečių jau senokai pilnas miestas, bet oficiali karnavalo pradžia – Angelo skrydis. Jį atlieka konkursą laimėjusi mergina, šiemet tai Eliza Kostantini, kuri skambant „Ave Marija“ ir džiūgaujant miniai turi lynu iš maždaug 80 metrų aukščio nusileisti nuo garsiojo bokšto Šventojo Morkaus aikštėje.

Venecijos karnavalas vienas labiausiai turistų lankomų, vienas seniausių Užgavėnių švenčių pasaulyje. Jo istorija siekia 12 amžių, kai venecijiečiai spontaniškai susirinko Šventojo Morkaus aikštėje švęsti pergales kare. Renesanso laikais šventė įsigalėjo kaip proga, kai venecijiečiai ir svečiai bent prieš prasidedant gavėniai galėjo pasislėpti už kaukių ir elgtis kaip tik išmano, kai nelikdavo prarajos tarp didikų ir skurdesnių miestelėnų. Valdant austrams ji buvo uždrausta, o vėl atgaivinta prieš gerą pusšimtį metų.

Visuomet stengtasi užtikrinti karnavalo svečių ramybę, bet dabar tai daroma gana griežtai, kai aikštėje susirenka apie 40 tūkstančių žmonių. Tikrinami susirinkusiųjų krepšiai, rankinės.

Ne taip seniai miesto gyventojai bandė sukilti, esą turizmas ypač toks masinis, žlugdo perlą prie Adrijos jūros, bet greit nusiramino – kaip be turistų išgyvens.

GALERIJA

  • Angelo skrydis atidarė Venecijos karnavalą
  • Angelo skrydis atidarė Venecijos karnavalą
  • Angelo skrydis atidarė Venecijos karnavalą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS