Buvęs „Literatūros akiračių“ vedėjas: dėliojau rašytojų asmenybių mozaikas | Diena.lt

BUVĘS „LITERATŪROS AKIRAČIŲ“ VEDĖJAS: DĖLIOJAU RAŠYTOJŲ ASMENYBIŲ MOZAIKAS

„Darbas radijuje man teikė labai daug džiaugsmo. Ačiū radijui“, – sako literatūros tyrinėtojas, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto rankraštyno vedėjas Virginijus Gasiliūnas. 

2001–2006 m. LRT radijuje jis rengė ir vedė laidą „Literatūros akiračiai“.

Archyvuose iš to laiko yra išlikę nemažai įrašų, kuriuose užfiksuoti susitikimai su rašytojais, pokalbiai apie literatūrą ir gyvenimą, reportažai iš įvairiausių renginių.

Ypač daug V. Gasiliūnas yra pakalbinęs vyresniosios kartos literatų, kai kurie iš jų jau palikę šį pasaulį.

„Kalbinau ir jaunus, bet vyresnius – daug įdomiau. Tiesiog jie turi daugiau patirties. Vyresnioji karta turėjo tą ypatingą charizmą, kurią norėjosi bent jau balsu užfiksuoti. Jauti, kad kažkas žmoguje jau yra, jau jis gali šį tą papasakoti. O radijui reikia, kad būtų papasakota. Radijui reikia istorijų. Norėjau prakalbinti žmones, atskleisti jų įdomiąsias puses. Vien kūrybos neužtenka, ieškojau kasdienybės detalių, išskirtinių patirčių, požiūrių, iš kurių dėliojosi spalvinga rašytojo asmenybės mozaika“, – savo radijo žurnalistiką prisimena buvęs „Literatūros akiračių“ vedėjas.

Lietuvos radijo 90-mečio proga drauge su V. Gasiliūnu prisimenami laidos istorijos puslapiai, įdomiausi pašnekovai, kalbamasi apie radiją, darbą prie mikrofono ir jo ypatumus.

Plačiau – radijo reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS