Estijos ir Lietuvos universitetai lenkia Latviją THE reitinge | Diena.lt

ESTIJOS IR LIETUVOS UNIVERSITETAI LENKIA LATVIJĄ THE REITINGE

  • 0

Estijos ir Lietuvos universitetai lenkia Latvijos aukštąsias mokyklas pagal „Times Higher Education“ (THE) aukštojo mokslo įstaigų reitingus „Naujoje Europoje“ – trylikoje po 2004 metų į Europos Sąjungą įstojusių šalių.

„Times Higher Education New Europe“ įvertino 53 institucijas, taikydama tuos pačius metodus, kuriuos taiko sudarydama viso pasaulio universitetų reitingus. Į geriausiųjų sąrašą pateko dvylikos iš trylikos naujųjų ES narių universitetai, vienintelė nepatekusi yra Malta.

Estijos Tartu universitetas atsidūrė reitingų sąrašo viršūnėje, aplenkęs du Kipro universitetus. Vilniaus universitetas užėmė 15 vietą, o du geriausiais laikomi Latvijos universitetai – Latvijos universitetas ir Rygos technikos universitetas (RTU) – buvo įvertinti kiek prasčiau.

Latvijos universitetas dalinasi 31-40 vietas su Lenkijos, Rumunijos, Čekijos, Kroatijos ir Vengrijos universitetais, o RTU užima vadinamąją 41+ vietą, kurią dalinasi su dar 12 universitetų, įskaitant Kauno technologijos universitetą.

„Times Higher Education“ reitingas sudaromas vertinant pagal mokslo publikacijų citavimų skaičių, mokymą, mokslinę veiklą, tarptautiškumą bei inovacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS