Holivudo scenaristai pritarė naujam susitarimui su studijomis | Diena.lt

HOLIVUDO SCENARISTAI PRITARĖ NAUJAM SUSITARIMUI SU STUDIJOMIS

  • 2

Amerikos scenaristų gildija (WGA) pirmadienį pranešė, kad didžioji dauguma profsąjungos narių balsavo už sunkiai pasiektą naują susitarimą su studijomis ir taip oficialiai užbaigė vieną ilgiausių streikų šioje industrijoje.

„99 proc. WGA narių balsavo už sutarties ratifikavimą“, todėl jie galės grįžti į darbą geresnėmis sąlygomis, socialinėje žiniasklaidoje pranešė profsąjunga.

WGA 11,5 tūkst. narių parama šiam susitarimui su studijomis buvo neabejojama.

Praėjusį mėnesį, po 148 streiko dienų, WGA atstovai pasiekė susitarimą su tokiomis bendrovėmis kaip „Netflix“ ir „Disney“ ir susitarė dėl geresnio darbo užmokesčio, didesnės apsaugos nuo dirbtinio intelekto, minimalaus darbuotojų skaičiaus ir kitų dalykų.

Dauguma scenaristų grįžo į darbą beveik prieš dvi savaites, tikėdamiesi, kad susitarimas bus ratifikuotas.

Vis dėlto Holivude dar nėra atnaujinta filmų ir televizijos filmų gamyba, nes aktoriai, kuriems atstovauja profesinė sąjunga SAG-AFTRA, vis dar atsisako dirbti.

Praėjusią savaitę prasidėjo SAG-AFTRA diskusijos.

SAG-AFTRA reikalavimai dėl darbo užmokesčio ir dirbtinio intelekto naudojimo ateityje apribojimų yra griežtesni nei scenaristų kelti reikalavimai.

Studijoms ir transliuotojams atstovaujanti grupė AMPTPT, kuri derybose su WGA atstovavo didžiausioms kino studijoms, teigiamai įvertino profsąjungos balsavimo rezultatus.

„AMPTP priklausančios bendrovės sveikina WGA su naujosios sutarties ratifikavimu, kuri reiškia reikšmingus pasiekimus ir apsaugą scenaristams“, – teigiama AMPTP išplatintame pareiškime.

„Tai, kad scenaristai grįžta į darbą, yra svarbi mūsų industrijos pažanga“, – priduriama pranešime. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Geriau streikuotų amžinai ir neberašytų tų kvailų amerikoniškų scenarijų...

Na tai

Lietuvos Republikos Studijai kiek daba mokes ir kokias roles reks atlikt?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS