Į knygyną „Juodas šuo“ patenka tie, kurie tikrai nori | Diena.lt

Į KNYGYNĄ „JUODAS ŠUO“ PATENKA TIE, KURIE TIKRAI NORI

Praeitimi alsuojančiame, malkomis kūrenamame erdviame Vilniaus senamiesčio bute aukštomis lubomis yra kambarys, skirtas knygoms. Rodos, nieko nuostabaus, tačiau knygų jame tūkstančiai, o duris žymi užrašas „Juodas šuo“.

Taip bibliotekininku dirbantis Tomas Lučiūnas pavadino savo įkurtą neįprastą knygyną.

Į jį, kaip pats sako, patenka tie, kurie tikrai nori. Iki savo savito knygyno Tomą atvedė aistra literatūrai, virtusi knygų kolekcionavimu.

„Iš pradžių tiesiog domėjausi mane patį dominančiomis knygomis. Tai buvo įvairūs seni leidimai, naujos knygos, kurių turinys mane traukė, norėjau susipažinti. Laikui bėgant tiesiog supratau, kad yra labai didelis kiekis knygų, kurias žmonės nori išmesti, ir pradėjau tiesiog rinkti iš žmonių knygas, taip išsaugodamas ir bandydamas su jomis kažką nuveikti“, – pasakoja knygyno „Juodas šuo“ įkūrėjas T. Lučiūnas.

Pasiknygyniavimas – taip Tomas vadina savo pomėgį. Dar mokyklos suole daug skaityti pamėgusį vyrą knygos atvedė ir į Vilniaus universitetą, kur studijavo archyvistiką, o dabar dirba bibliotekininku bute, skirtame gyventi bei kultūros renginiams.

Daugiau apie neįprastą knygyną – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS