Į Šimtmečio ekspediciją – su virtualiu gidu | Diena.lt

Į ŠIMTMEČIO EKSPEDICIJĄ – SU VIRTUALIU GIDU

  • 0

Šventinius metus Turizmo departamentas kviečia pradėti parsisiunčiant Šimtmečio maršruto mobilią programėlę. Ieškoti J. Basanavičiaus augintinės – pelėdos – iškamšos, iš kluono lentų signataro suręstos bažnyčios, iš išlydytų centų nulieto paminklo, kurorto nuogalių istorijas menančios vilos, A.Smetonos obelų sodo ar kitų atkurtos Lietuvos nuo šiol galima su virtualiu „gidu“.

Mobili aplikacija „LT100“, skirta išmaniems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams, leidžia patogiai naudotis leidinyje „Keliauk ir pažink! Atkurtai Lietuvai 100“ esama informacija, susiplanuoti keliones po Lietuvos Šimtmečio maršruto objektus, nustatyti tikslią jų vietą žemėlapyje, atstumą tarp objektų, rašoma pranešime spaudai.

„Kviečiame šiuos ypatingus Lietuvai metus švęsti keliaujant! Atkurtos Lietuvos Šimtmečio istorija nėra nuobodi, tereikia mokėti ją prakalbinti. Tikimės, kad mobili programėlė pritrauks jaunų, šiuolaikinių, žingeidžių turistų dėmesį ir paskatins leistis į keliones po šalį. Turime geriau ją pažinti, kad galėtume ja didžiuotis“, - įsitikinusi laikina Turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Aplikacijoje yra interaktyvus žemėlapis, objektai su aprašymais ir nuotraukomis. Naudojamos ir Lietuvos istorijos repo video klipo iliustracijų autorės Aistės Papartytės Šimtmečiui skirtos iliustracijos. Objektus galima filtruoti pagal regioną, miestą, artimiausius objektus bei atstumą.

Informacija apie 100 maršruto stotelių pateikiama lietuvių kalba, o adaptuotas maršrutas (20 objektų) – ir anglų kalba.  Aplikaciją galima nemokamai parsisiųsti iš „Google Play“ ar „Apple Store“ parduotuvių. Ji skirta įvairaus amžiaus savarankiškiems keliautojams, šeimoms, kelionių po Lietuvą organizatoriams, užsienio lietuviams.

Objektai suskirstyti pagal temas: asmenybės, dalyvavusios atkuriant Lietuvą; Nepriklausomybės kovos ir lemiamos pergalės; valdžios ir savivaldos įtvirtinimas, ir suskirstyti pagal regionus (Vilniaus miesto, Kauno, Pietų Lietuvos, Rytų Lietuvos ir Vakarų Lietuvos). Leidinys patalpintas svetainėse www.Lithuania.travel ir www.tourism.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS