Įteiktos Lietuvos fotomenininkų sąjungos 2018 m. premijos | Diena.lt

ĮTEIKTOS LIETUVOS FOTOMENININKŲ SĄJUNGOS 2018 M. PREMIJOS

  • 0

„Prospekto“ fotografijos galerijoje gruodžio 27-ąją įteiktos kasmetinės Lietuvos fotomenininkų sąjungos premijos.

Ši premija yra skiriama už reikšmingiausius fotografijos meno kūrinius ir parodas, leidybinius bei kuratorinius projektus, įvairiapusę fotografijos sklaidą ir populiarinimą. Premijos tikslas yra įvertinti ir paskatinti labiausiai fotografijai nusipelniusius asmenis.

Šiais metais LFS valdyba premiją skyrė Violetai Bubelytei už autoaktų seriją, kuriamą nuo 1981 m. bei poveikį autoreprezentacijai, moters vaizdavimui ir ilgalaikio projekto sampratai.

Antrąją premiją valdyba nutarė padalinti Daliai Mikonytei ir Valentyn Odnoviun. D. Mikonytė buvo apdovanota už intensyvų laiko ir erdvės dimensijų nagrinėjimą savo kūryboje. V. Odnoviun LFS premija suteikta už aktyvią kūrybinę bei parodinę veiklą projekte „Stebėjimas“.

2017 m. po dvejų metų pertraukos sugrąžinta Lietuvos fotomenininkų premija buvo apdovanotas Gytis Skudžinskas už meninių knygų kūrybą ir leidybinę veiklą.

Praeityje šią premiją yra gavę tokie menininkai ir menotyrininkai kaip Skirmantas Valiulis, Rimaldas Vikšraitis, Remigijus Treigys, Vaclovas Straukas, Stanislovas Žvirgždas, Algimantas Aleksandravičius, Ugnius Gelguda, Gintaras Česonis, Vytautas V. Stanionis, Margarita Matulytė, Agnė Narušytė, Monika Požerskytė, Mindaugas Kavaliauskas ir kt.

GALERIJA

  • Premija skirta Violetai Bubelytei už autoaktų seriją.
  • Dalios Mikonytės ir Adomo Žudžio <span style=color:red;>(Kauno studija)</span> darbas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS