JAV gyvenanti lietuvių režisierė „grąžina skolą Lietuvai“ | Diena.lt

JAV GYVENANTI LIETUVIŲ REŽISIERĖ „GRĄŽINA SKOLĄ LIETUVAI“

Aktorių lūpose poezija virsta dialogais – tokios minties vedama Amerikoje gyvenanti lietuvių režisierė Rasa Allan Kazlas sako norinti grąžinti skolą Lietuvai.

Jos skola – prieš tris dešimtmečius Jungtinėse Valstijose rodytas jos režisuotas spektaklis „Įrėžta gintare“, tuomet skambėjęs anglų kalba. Dabar lietuvių poezija skambės ir lietuviškai, ir vaidins lietuvių aktorės.

Šį kartą poezija skambės lietuvių kalba, o lietuvių aktorės vaidins ne Niujorke ar Čikagoje, bet Vilniaus ir Kauno scenose.

Į keturias dalis, pasakojančias apie gamtą ir miestą, draugystę ir intymumą, karą ir tremtį, padalytas spektaklis žiūrovams kalba apie grožį ir siaubą, einančius greta.

Per karą iš Lietuvos su giminaičiais pasitraukusi R. Kazlas 1989-aisiais baigė prestižinį „Smith“ koledžą. Tais pačiais metais Niujorko tetarė „Off-Broadway“ gimė jos poezijos spektaklis „Įrėžta gintare“. Spektaklis rodytas ne tik Niujorke, bet ir Čikagoje bei Los Andžele, jame vaidino amerikiečių aktoriai, o lietuvių poezija skambėjo anglų kalba.

Plačiau - įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS