Kino festivaliams ir iniciatyvoms paskirstyta per 300 tūkst. eurų | Diena.lt

KINO FESTIVALIAMS IR INICIATYVOMS PASKIRSTYTA PER 300 TŪKST. EURŲ

Lietuvos kino centras (LKC) skyrė beveik 312 tūkst. eurų finansavimą įvairiems kino sklaidos projektams: festivaliams ir kitoms su kinu susijusioms iniciatyvoms.

Iš viso LKC paramą gavo 32 kino sklaidos projektai, atrinkti iš 48 pateiktų paraiškų, didžiausia parama – 36,5 tūkst. eurų – suteikta „Skalvijos“ kino centro organizuojamam 15-ajam tarptautiniam Vilniaus dokumentinių filmų festivaliui.

Taip pat paramą gavo šie festivaliai: Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis, 13-asis Vilniaus tarptautinis vaikų ir jaunimo filmų festivalis, Tarptautinis Kauno kino festivalis 2018, teminiai festivaliai Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ 2018, Vilniaus LGBT festivalis „Kreivės“, BLON Animacijos ir videožaidimų festivalis 2019.

Regionuose paremti Nidoje vykstantis renginys „Baltijos banga 2018“, Panevėžyje rengiamas projektas „Europos kinas ir dieną, ir naktį“, Klaipėdoje bei Neringoje organizuojamas „GoDebut“, įvairiuose šalies miestuose – „Sidabinės gervės naktį“.

Valstybės paramą taip pat gaus 15 projektų, numatančių rengti filmų programas bei organizuoti kino renginius. Tarp jų yra įvairių nedidelių vietinių projektų – bus rengiami filmų pristatymai Utenoje, Biržuose, Ukmergėje – ir tradicinių renginių, keliaujančių per regionus. Valstybės finansavimas skirtas ir keturiems kino kritikos ir istorijos projektams.

Šiemet Kino sklaidos Lietuvoje projektus Lietuvos kino centras finansuos pirmą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS