Klasikos gerbėjams – tarptautinis J. Naujalio chorų festivalis | Diena.lt

KLASIKOS GERBĖJAMS – TARPTAUTINIS J. NAUJALIO CHORŲ FESTIVALIS

  • 0

Ilgai brandinta idėja suorganizuoti Lietuvos muzikos pedagogo, kompozitoriaus ir dirigento Juozo Naujalio vardo chorų festivalį jau antrus metus iš eilės įgauna praktinį pavidalą. Pernai, minint Kauno Juozo Naujalio gimnazijos 70-mečio jubiliejų, pavykęs pirmasis tarptautinis Juozo Naujalio chorų festivalis-konkursas paskatino organizatorius siekti tikslų, kad šis renginys taptų tradiciniu.

Dar 1919 metais Juozo Naujalio įkurta privati muzikos mokykla ilgainiui išaugo į valstybinę konservatoriją. Pokariu ją iškėlus į Vilnių, 1945 metais Kaune buvo įkurta nauja muzikos mokykla, kuriai vėliau, pažymint pirmojo Lietuvos muzikos profesoriaus šimtmetį, suteiktas garbingas Juozo Naujalio vardas.

„Mūsų gimnazija turi šio Lietuvos muzikos patriarcho vardą ir jaučia pareigą bei atsakomybę už lietuviškos chorinės muzikos puoselėjimą ir sklaidą“, – kalbėjo Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos direktorius Raimundas Simanavičius.

Festivalio sumanytojas ir meno vadovas Rolandas Daugėla pabrėžė, kad Juozo Naujalio muzikos gimnazija perėmė savo patriarcho profesionalų požiūrį į muzikinį auklėjimą ir muzikų profesionalų rengimą.

Antrajame tarptautiniame Juozo Naujalio chorų festivalyje-konkurse pareiškė norą dalyvauti 11 chorų iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Festivalio žiuri šiais metais sudaro chorų muzikos ekspertai iš Maltos, Latvijos ir Lietuvos.

Balandžio 7 d. festivalis prasidėjo šv. Mišiomis Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje. Penktadienį, balandžio 8 d., nuo 14 val. numatytas chorų konkursas Kauno Juozo Naujalio gimnazijos koncertų salėje, o šeštadienį 12 val. Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje Auloje susirenka stipriausi chorai festivalio Grand Prix ir kitų prizų dalyboms. Vakare, 19 val., vyks uždarymo koncertas Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės parapijos bažnyčioje. Sekmadienį, balandžio 10 d., 12 val. festivalio pabaigą žymės Šv. Mišios Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje.

GALERIJA

  • Klasikos gerbėjams – tarptautinis J. Naujalio chorų festivalis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS