Ko tikėtis iš naujojo J. Miltinio dramos teatro sezono? | Diena.lt

KO TIKĖTIS IŠ NAUJOJO J. MILTINIO DRAMOS TEATRO SEZONO?

  • 0

Naują 76-ąjį sezoną Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras žiūrovams žada daug svečių iš užsienio ir pažintį su įvairiomis kultūromis.

Teatro svečių sąraše – pasaulyje žinomos pavardės ir vardai: režisierius Krzysztofas Zanussis (Kšyštofas Zanusis), Kijevo meras Vitalijus Kličko, Gruzijos dainų ir šokių ansamblis „Rustavi“.

Sezoną rugsėjo 2-ąją atidarys pagal šiuolaikinio turkų dramaturgo Tundjero Djudjenoglu (Tundžero Džudženoglu) pjesę „Lavina“ pastatytas spektaklis. Jo siužeto centre – apokaliptinė baimė, apėmusi nedidelę kalnų bendruomenę. Jos nariai kone visus metus gyvena tyloje, kad tik „neprisišauktų“ sniego nuošliaužos, kuri gali palaidoti po sniegu visą miestelį. Kūrinyje kalbama apie viešojoje erdvėje nuolatos eksploatuojamą baimę, dėl saugumo pažado aukojamą laisvę, teigiama J.Miltinio teatro pranešime.

Rugsėjo 25 dieną planuojamoje diskusijoje „Globalaus pasaulio grėsmės ir baimės“ ketina dalyvauti pats T. Djudjenoglu ir lenkų kino legenda K. Zanussis.

Kaip ir planuota, žymiojo lenkų režisieriaus sukurto spektaklio „Hybris“ („Puikybė“) premjera įvyks spalio 1 dieną. Pats pjesę parašęs K. Zanussis svarsto, kaip elgtis su dar neužgijusiomis XX amžiaus žaizdomis.

Spalio mėnesį žiūrovų lauks dar viena premjera – Ukrainos teatro režisieriaus Stanislavo Moisejevo spektaklis „Saša, išnešk šiukšles“ pagal vienos svarbiausių šiuolaikinės ukrainiečių dramaturgijos atstovės Natalijos Vorožbit to paties pavadinimo pjesę.

Anot teatro pranešimo, finaliniuose projekto „Panevėžys vienija ir taškas“ renginiuose, skirtuose Maidano įvykiams Kijeve paminėti, žada dalyvauti dabartinis Kijevo meras ir buvęs panevėžietis V. Kličko. Be to, šiuo metu tariamasi dėl ukrainiečių kino režisieriaus Sergejaus Loznicos viešnagės Panevėžyje.

2017-ųjų vasarį J. Miltinio teatro scenoje bus galima išvysti Gruzijos valstybinį dainų ir šokių ansamblį „Rustavi“ bei Batumio valstybinio Iljos Chavchavadzės teatro spektaklius.

Gruzinų teatro režisierius Andro Enukidzė Panevėžyje statys romantinę komediją „Chanuma“. Jo premjera žadama kitąmet.

Pavasarį planuojama parodyti dar vieno kviestinio režisieriaus, Karelijos valstybinio dramos teatro vadovo Andrejaus Dežonovo, premjerą „Siena“ pagal Seppo Kantervo absurdo komediją.

Pavasarį numatytas ir lenkų teatro režisieriaus Jaceko Glombo spektaklis pagal čekų rašytojo Bohumilo Hrabalo kūrybą.

Naujajame sezone laukia ir dvi premjeros vaikams bei jaunimui. Savo veiklą tęs vaikų ir jaunimo teatro studija su aktore Vita Šiaučiūnaite priešakyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS