Kokie blynai labiausiai tinka Užgavėnėms? | Diena.lt

KOKIE BLYNAI LABIAUSIAI TINKA UŽGAVĖNĖMS?

  • 3

Sekmadienį su trenksmu Užgavėnes atšventė Naisiai. Ir nors šventėje netrūko dainų, šokių ir kovų, didžiausio dėmesio sulaukė skaniausių blynų varžytuvės. 

Užgavėnės neatsiejamos nuo blynų. Ir nors dažniausiai esame įpratę valgyti mielinės tešlos blynus, Naisių varžytuvėse buvo galima paragauti visokių. 

Žinoma, buvo ir įprastų mielinių blynų, tik pagardinti išskirtiniais priedais ir ingredientais.

Per Užgavėnes šokiruoja ne tik persirengėliai, raganos, Adamsai, bet ir jų nekasdieniai blynų receptai, formos.

Dėl skaniausio blyno apdovanojimo šiemet varžėsi septynios komandos.

Žmonės sakė, kad per eilę metų blynų jau tiek prisiragavo, kad kasmet nustebinti vis sunkiau. Tiesa, komisija neišranki, tikino, kad blynai vieni už kitus skanesni. O prieš kiek metų Naisiuose Užgavėnių blynų kepimo varžytuvės prasidėjo, sako žino tik patys velniai. Organizatoriams nuo blynų jau susisuko galva.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pikčiurna

Oi koks piktas Romas, turbūt iš viso blynų negavai per Užgavėnes

ONTĖ

Šiandien užgavėnės - žydų pagerbimo diena. Lietuvos folklore mes vaikai, pasivadinę žydukais, eidavome per žmones. O Telšių Vyskupą amžiną atilsį MAŽELĮ Ežero gatvėje aplankydavom po kelis kartus. Kaip tokią dieną Žemaitaitis vaikščios po komisijas.

Romas

Man nereikia kažkieno nuomonės, kokie blynai man turi būti tinkamiausi per Užgavėnes. Tinkamiausi man tie, kurie man patinka, o ne kažkam kitam.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS