„Lietuvos paminklai“ pertvarkomi į biudžetinę įstaigą | Diena.lt

„LIETUVOS PAMINKLAI“ PERTVARKOMI Į BIUDŽETINĘ ĮSTAIGĄ

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui valstybės įmonę „Lietuvos paminklai“ pertvarkyti į biudžetinę įstaigą.

„Pirmuoju įstatymo projektu numatyta, kad Kultūros paveldo departamentas ir toliau rengs paveldotvarkos programas, tačiau jų įgyvendinimą organizuos Kultūros ministerija. Taip pat siekiama perimti iš KPD pertvarkytos biudžetinės įstaigos savininko teises ir pareigas“, – pristatydama projektą sakė kultūros ministrė Liana Ruokytė–Jonsson.

Ministerija „Lietuvos paminklams“ numato pavesti organizuoti kultūros paveldo objektų ir vertybių tvarkybą pagal programas, kurias tvirtins kultūros ministras. Naujoji įstaiga taip pat vykdys visų muziejų, bibliotekų, archyvų, teatrų, koncertinių įstaigų, kitų kultūros infrastruktūros objektų statybos ar modernizavimo darbų užsakovo funkcijas, kurias dabar kiekviena kultūros įstaiga vykdo atskirai.

Pasak kultūros ministrės, planuojama, kad įstaigoje vietoj šiuo metu dirbančių 57 darbuotojų liks 30, dalį veiklos perkeliant į paslaugų pirkimą iš rinkos.

Dėl mažo liekančio darbuotojų skaičiaus finansų ministras Vilius Šapoka teiravosi, ar nebuvo svarstoma prijungti įstaigos prie kokios nors kitos.

„Kai turime nemažai institucijų po trisdešimt žmonių, ar nebūtų galima apsvarstyti kitų alternatyvų?“ – klausė jis.

Tačiau pasak L. Ruokytės–Jonsson, pasirinktas būdas yra geriausias, norint suvaldyti didelį kiekį laukiančių infrastruktūrinių projektų.

„Tikrai reikalingas vienas centras, kuris viską profesionaliai suvaldytų. Mes sumažinome darbuotojų skaičių, bet pridedame dvigubai daugiau atsakomybės ir funkcijų“, – kalbėjo ji.

Šios įstaigos pertvarka buvo numatyta sausį Vyriausybės patvirtintoje Ūkio ministerijos pasiūlytoje valstybės įmonių pertvarkoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS