Šalies vadovai sveikina rašytoją V. Papievį 60-mečio proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA RAŠYTOJĄ V. PAPIEVĮ 60-MEČIO PROGA

  • 2

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina prozininką, vertėją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Valdą Papievį, kuriam liepos 9-ąją sukanka 60 metų.

„Nepaprastu atidumu, savitu stiliumi bei kalbine ritmika rašote nuo pirmųjų sakinių atpažįstamus tekstus. Esate vienas kūrybiškiausių, skaitytojų dėmesiu bei kritikų vertinimais labiausiai apdovanotų šiuolaikinių Lietuvos rašytojų. Ir kuriate, kaip esate sakęs, „Lietuvoje, kuri nėra maža": nuo gimtųjų Anykščių iki šiandieninio Jūsų miesto - Paryžiaus", - rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas padėkojo rašytojui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui už neišdildomą pėdsaką lietuvių literatūros lauke, mūsų šalies pristatymą užsienyje, tvirtus tiltus tarp Lietuvos ir Prancūzijos ir lietuvių bei prancūzų kultūrų. Taip pat - už nuolatinį rūpinimąsi Lietuvos bendruomeninio ir kultūrinio gyvenimo perspektyvomis.

Šalies vadovas palinkėjo V. Papieviui neblėstančio smalsumo ir tolesnių kūrybinių įkvėpimų

„Esate talentingas, kūrybingas, intuityvus ir jautrus rašytojas, kurio kūriniai įkvepia tiek prisijaukinti vienatvę, sunkius išgyvenimus, tiek džiaugtis gyvenimu ir vertinti kasdienių mažmožių grožį. Dėkoju Jums už gebėjimą perteikti egzistencines patirtis, taikliai įžodinti sudėtingas būsenas ir patirtis. Nuoširdžiai linkiu Jums stiprios sveikatos ir neaprėpiamo kūrybinio žvilgsnio gelmės", - sakoma premjerės sveikinime.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Matyt \\\\\.../////

"gerai" rašo jei šalies "vadovai" sveikina.

Tikras

Papievis...grįžk namo, žmogau. Ką ten vienišas vaikštai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS