Naujas žaidimas – „Išnykusios praeities ženklai“ | Diena.lt

NAUJAS ŽAIDIMAS – „IŠNYKUSIOS PRAEITIES ŽENKLAI“

  • 0

2016-uosius paskelbus Bibliotekų metais, Kauno apskrities viešoji biblioteka (KAVB) sukūrė virtualų edukacinį žaidimą „Išnykusios praeities ženklai“.

Taip siekdama prisidėti prie skaitmenintų kultūros objektų sklaidos Kauno ir Marijampolės apskričių miestų bendruomenėse, padėti išlaikyti ir stiprinti vietos tapatumą, istorinę atmintį bei skatinti vietinį turizmą.

Virtualus žaidimas teikia įdomią ir naudingą informaciją apie įvairius Kauno, Birštono, Garliavos, Jonavos, Kaišiadorių, Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Prienų, Šakių ir Vilkaviškio pastatus, kurių jau nebėra arba kurie mūsų dienas pasiekė labai pasikeitę. Žiūrint į atvirukus, senąsias ir dabartines nuotraukas, galima palyginti, kaip, laikui bėgant, keitėsi įvairios vietovės bei ten stovėję pastatai, pavyzdžiui, Vytauto Didžiojo universiteto Fizikos-chemijos instituto rūmai Aleksote, Vilkaviškio žydų sinagoga, pirmoji lietuviška pradinė mokykla Kazlų Rūdoje ir t. t. Pateikiami ir įdomūs istorijos faktai, pavyzdžiui, Vilkaviškio dvare 1812 m. lankėsi Prancūzijos imperatorius Napoleonas I, Birštono kurhauze buvo ruošiamasi 1863 m. sukilimui ir kt.

Susidomėjusieji pastatų istorija gali pasklaidyti suskaitmenintus senuosius leidinius, esančius Virtualios elektroninio paveldo sistemos portale (www.epaveldas.lt), o pasitikrinti įgytas žinias padės interaktyvaus testo klausimai bei užduotys virtualiame žemėlapyje.

Žaidimą „Išnykusios praeities ženklai“ galima nemokamai atsisiųsti iš „Google Play“ bei „App Store“ ar rasti internete.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS