Nuogą D. Trumpą vaizduojanti statula parduota aukcione už 28 tūkst. JAV dolerių | Diena.lt

NUOGĄ D. TRUMPĄ VAIZDUOJANTI STATULA PARDUOTA AUKCIONE UŽ 28 TŪKST. JAV DOLERIŲ

  • 1

Nuogą ir pašaipiai besišypsantį pilvotą prezidentą Donaldą Trumpą vaizduojančią statulą trečiadienį aukcione nusipirko vienas paranormalių reiškinių tyrėjas, ketinantis eksponuoti ją savo muziejuje Las Vegase.

Aukcionų namai „Julien's Auctions“ tą pačią dieną paskelbė dukart per metus Los Andžele rengiamose varžytinėse už 28 tūkst. JAV dolerių (23 tūkst. eurų) pardavę šį meno kūrinį. Manoma, kad ši D. Trumpą vaizduojanti kontroversiška statula yra paskutinė iš keleto jos kopijų, vis dar nenuniokotų ar nesunaikintų.

Vienos JAV Vakarų pakrantės anarchistų grupės sukurta statula vaizduoja 45-ąjį Amerikos prezidentą visiškai nuogą, bet be sėklidžių.

2016-ųjų rugpjūtį, kai D. Trumpo šansai laimėti rinkimus atrodė menki, šiose statulos pasirodė Los Andželo, San Fransisko, Niujorko Siatlo ir Klivlando viešuosiuose vietose ir sulaukė tarptautinės žiniasklaidos susidomėjimo.

Keturi meno kūriniai, pavadinti „Imperatorius be kiaušų“ (The Emperor Has No Balls) buvo konfiskuoti ar sunaikinti. Viename gana sarkastiškame paaiškinime, Niujorko pareigūnai atkreipė dėmesį į įstatymą, draudžiantį „bet kokius statymus (angl. erection, žodžių žaismas su "erekcija") miesto parkuose, kad ir kokią mažus“.

Paskutinę išlikusią kopiją nuo suardymo ar sulydymo išgelbėjo Holivudo bulvare įsikūrusi meno galerija „La Luz de Jesus“.

Pirkėjas Zakas Bagansas – paranormalių reiškinių tyrėjas ir JAV televizijos žvaigždė – ketiną demonstruoti storąjį D. Trumpą vaizduojančią statulą savo Vaiduoklių muziejuje, esančiame Las Vegase, sakoma aukciono namų pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Uz tokia baisybe tiek pinigu paklot.Proto nulis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS