Pasaulio musulmonai pradeda keturias dienas truksiančią Aukojimo šventę | Diena.lt

PASAULIO MUSULMONAI PRADEDA KETURIAS DIENAS TRUKSIANČIĄ AUKOJIMO ŠVENTĘ

  • 4

Daugiau kaip milijardas pasaulio musulmonų antradienį pradėjo švęsti Aukojimo šventę. Eid al-Adha vadinama šventė yra svarbiausia islame, ji primena Abraomo pasiruošimą paaukoti vieną savo sūnų, kad įrodytų dievui savo tikėjimą.

Pradėdami keturias dienas truksiančią šventę, tikintieji priešpiet susirinko mečetėse. Per Aukojimo šventę skerdžiamos pirmiausiai avys. Dalis mėsos išdalijama skurde gyvenantiems žmonėms.

Daugelis musulmonų lanko savo šeimas arba išnaudoja šventę trumpoms atostogoms. Turkijos Stambulo didmiestyje antradienį gatvės buvo tokios tuščios ir ramios kaip retai metuose. Dauguma parduotuvių buvo uždaryta. Daug turkų įmonių darbuotojams jau pirmadienį suteikė laisvą dieną.

Pilietinio karo niokojamoje Sirijoje Aukojimo šventės pradžia sutapo su penktosiomis pragaištingos cheminio ginklo atakos Rytų Gutos regione netoli sostinės Damasko metinėmis. Vyriausybės priešininkai prisiminė žmones, kurie žuvo 2013 metų rugpjūčio 21-ąją. Tada šimtai žuvo nuo zarino dujų. Opozicionieriai ir Vakarų valstybės surengus ataką apkaltino Sirijos vyriausybę.

Afganistane antradienį į diplomatų kvartalą sostinėje Kabule buvo paleistos raketos. Prezidentas Ashragas Ghanis sakė, kad grupuotės, kurios vykdo smurtą, nesulaikys šalies plėtros. Afganai per Aukojimo šventę vylėsi paliaubų, kurias prezidentas sekmadienį pasiūlė radikaliam islamo Talibanui. Tačiau šis į iniciatyvą neatsakė.

Skaičiuojama, kad pasaulyje gyvena apie 1,8 mlrd. musulmonų. Tiksli Aukojimo šventės data nustatoma pagal islamo Mėnulio kalendorių.

GALERIJA

  • Pasaulio musulmonai pradeda keturias dienas truksiančią Aukojimo šventę
  • Pasaulio musulmonai pradeda keturias dienas truksiančią Aukojimo šventę
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Viespatie!! tie pasibiauretini padarai paklyde viduramziuose ,,, Jie trypcioje savo smegenu tamsoje Viespatie apsaugok Lietuva nuo terorizmo pradininku!brrr krauju suteptomis rankomis ;xx1 amz,

Anonimas

Kad nors kartą juos koks sunkvežemis patraiškytu, per jų šventes...

Žemaitijos kaunietis

Ar žinote,kad:-pagal musulmonų dogmas,baltą drabužį(burkas,ar kaip ten) dėvi turtingiausi vyrai.Toliau mėlynos,pilkos,...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS