S. Urbonavičius-Samas: galvojau, kad būsiu geras tapytojas | Diena.lt

S. URBONAVIČIUS-SAMAS: GALVOJAU, KAD BŪSIU GERAS TAPYTOJAS

  • 0

Legendinė Lietuvos roko grupė „Bix“ mini 30 metų scenoje sukaktį. Nedaugelis žino, kad grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas ilgą laiką svarstė, ar tapti tapytoju. Jis yra surengęs net kelias parodas.

S. Urbonavičių-Samą dauguma pažįsta kaip muzikantą ir televizijos projektų prodiuserį. Tačiau viskas galėjo būti kitaip, jei, kaip sako atlikėjas, teptuko nebūtų nugalėjusi gitara.

„Matyt, kažkokią dovanėlę turėjau iš aukščiau, ar iš tėvų. Ir būdavau, kaip sakant, vaikinas, kuriam labai rūpėjo žvejyba, o Panevėžy vykdavo tie piešimo ant asfalto konkursai, ir mane nuolat siųsdavo iš tos mokyklos. Aš greitai pagal kažkokią temą nupiešdavau ir visą laiką, mano didžiai nuostabai, vis kažkokius medalius gaudavau“, – prisimena Samas.

Supratęs, kad jam sekasi valdyti teptuką, Saulius įstojo į Šiaulių universiteto Dailės fakultetą studijuoti tapybos. Jis buvo įsitikinęs, kad taps tapytoju.

„Prisiskaičiau apie impresionistus, Van Goghus ir visus kitus dailininkus pasaulyje, visas tas istorijas apie Picasso ir galvojau, kad nusipjausiu abidvi ausis, bet būsiu geras tapytojas. Ir toks siekis buvo, aš iš tikrųjų ne tik kad ten mokiausi, bet naktimis dirbau, nes tai yra toks darbas – tapyba. Jeigu tu nori tapytoju tapti – reikia labai daug amato išmokti“, – sako Samas.

„Bix“ narys šypsosi prisiminęs, kad yra surengęs net kelias savo darbų parodas. Ir nors sako paveikslams dabar nebeturintis laiko, visgi Samas teigia piešimo visai neapleidęs. S. Urbonavičius pats sukūrė ne tik savo grupės plokštelių viršelius, bet ir muzikinius klipus.

Daugiau apie tai – Gabrielės Kloniūnaitės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS