Skaitymui įtaką daro ir žinomų žmonių rekomendacijos, ir ekranizacijos | Diena.lt

SKAITYMUI ĮTAKĄ DARO IR ŽINOMŲ ŽMONIŲ REKOMENDACIJOS, IR EKRANIZACIJOS

Bibliotekininkai pastebi, kad tarp skaitomiausių knygų yra naujai išleisti romanai, populiariosios psichologijos knygos ir žymių žmonių rekomenduojami kūriniai. Be to, paskelbus Nobelio literatūros premijos laureatą, iš bibliotekų paimtos kone visos Kazuo Ishiguro knygos.

Tarp populiariausių knygų, pasak Adomo Mickevičiaus bibliotekos darbuotojų, šiemet yra naujausias Jo Nesbo romanas „Troškulys“ ir Kristinos Sabaliauskaitės „Silva Rerum“.

Nors romanų skaitoma daugiausia, taip pat dažnai ieškoma populiariosios psichologijos skaitinių bei knygų apie sveiką gyvenseną.

Pastebima, kad knygos skaitomumas išauga atsiradus ekranizacijai. Taip šiemet išpopuliarėjo Margaret Atwood knyga „Tarnaitės pasakojimas“. Svarbus ir knygos pavadinimas, pavyzdžiui, daug skaitoma knygų, kurių pavadinimuose yra žodžiai „Prancūzija“ arba „Paryžius“.

Pasak bibliotekininkų, skaitytojai ieško ir žymių žmonių rekomenduojamos literatūros. Vaikai taip pat labiausiai skaito užsienio autorių knygas, šiemet vėl prisiminta Hario Poterio knygų serija, o tarp populiariausių lietuviškų – Tomo Dirgėlos knygos bei knyga „Laimė yra lapė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS