Skelbiamas „šviežio teatro kraujo" sezonas | Diena.lt

SKELBIAMAS „ŠVIEŽIO TEATRO KRAUJO" SEZONAS

  • 3

Nuo pat šių metų teatro sezono pradžios sklandę gandai apie galimą teatro judėjimo „No theatre“ atgimimą, pasitvirtino. Režisieriaus Vido Bareikio vadovaujamas judėjimas pradeda savo aštuntuosius metus, pavadintus „RESTART: Šviežias teatro kraujas“

Dar viena naujiena ištikimiems „No theatre“ gerbėjams yra ta, kad į judėjimo gretas įsilieja ir jaunieji aktoriai - V. Bareikio mokiniai, pernai prestižine V. Kernagio premija apdovanoti Lietuvos muzikos ir teatro akademijos trečiojo kurso studentai.

„Prisimenu, kai pradėjome „No theatre“ veiklą, į pirmąjį susirinkimą atsinešiau A4 formato lapą, ant kurio buvo surašyti pirmojo sezono planai. Taip pat turėjau aiškią penkerių metų viziją, kuri beveik šimtu procentų buvo įgyvendinta. Kartu su kurso draugais tapome vienu iš aktyviausių ir populiariausių jaunų teatro judėjimų Lietuvoje, laimėjome net keletą teatro apdovanojimų, apkeliavome nemažai užsienio šalių ir prieš trejus metus sukurtu septintuoju „No theatre“ darbu „Kaligula“ tarsi užbaigėme šį penkmečio planą. Nuo pat pradžios žinojau, kad po šio etapo turi įvykti tam tikra transformacija ir numaniau, kad greičiausiai ji bus susijusi su naująja „No theatre“ karta. Šiandien esu be galo laimingas, nes sezoną pradėsime kartu su - tikrąja to žodžio prasme - „šviežiausio teatro kraujo“ karta ir ypač motyvuotais bei turinčiais ką pasakyti jaunaisiais aktoriais. Labai myliu, gerbiu ir esu iš visos širdies dėkingas pirmajai „No theatre“ kompanijai, su kuria išgyvenome labai atšiaurų, eksperimentinį ir, neretai - avantiūristišką - pirmąjį mūsų judėjimo kūrybos etapą. Kartu augome ir suaugome, vis dar esame kartu, jei ne teatre, tai gyvenime. Kita vertus, gyvenimas dažniausiai vyksta cikliškai, ir dabar, prasidėjus naujam etapui, aplinkybės susiklostė taip, kad su naujaisiais „No theatre“ nariais mes ir vėl keliaujame į nepriklausomo, gaivališko ir tikrai jauno teatro erdves", - sako režisierius V. Bareikis.

Jau spalio pabaigoje prasidėsiančio sezono metu bus pristatytos net penkios premjeros, sukurtos pagal šiuolaikinių dramaturgų pjeses. Sezonas startuos su didelio populiarumo jau sulaukusiu jaunųjų aktorių „savos kūrybos“ koncertu, kuris šiemet peraugs į interaktyvų pokalbių, improvizacijų bei muzikos šou „DĖŽĖ“. Šiuo šou spalio 28 d. iškilmingai ir bus atidarytas naujasis „No theatre“ sezonas.

Praūžus atidarymui bus pristatytas pirmasis naujojo „No theatre“ repertuaro spektaklis - I. Vyripajevo tragedija su komiškais intarpais „Būtis nr. 2“ - kurio premjera įvyks lapkričio 2 ir 4 dienomis. Taip pat iki naujųjų metų žiūrovams bus pristatyti spektakliai pagal I. Vyripajevo pjesę „Iliuzijos“ bei J. Tertelio pjesę „Sudie, Idiotai“, o jau pavasarį visi „No theatre“ gerbėjai bus pakviesti nusikelti į tikrų tikriausio bunkerio pasaulį bei susipažinti su jauno Baltarusijos dramaturgo D. Bogoslavskio pjese „Blondi”, kuri bus parodyta pavadinimu „Bunkeris“.

„Visi šio sezono darbai gimė iš pernai studentams pasiūlytų šiuolaikinės dramaturgijos užduočių. Jie patys galėjo rinktis sau artimus autorius bei temas. Taip netikėtai susiformavo labai aktualus ir aštrus šio sezono repertuaras. Vadiname jį „Šviežio teatro kraujo“ sezonu, mat pati šviežiausia aktorių karta be užuolankų kalba apie skaudžiausias gyvenimo temas bei opiausius savo kartos klausimus. Kiekvienoje iš pjesių aiškiai juntama būtent šios - Y kartos - siunčiama žinutė. Šiais darbais demaskuojame ne tik mus supančią fiktyvią ir dažnai paviršutinišką realybę, bet ir šeimos, švietimo, valstybės valdymo institucijas“, - intrigavo V. Bareikis.

Visi šio sezono „No theatre“ spektakliai ir toliau bus rodomi Lietuvos muzikos, teatro ir kino muziejuje – vietoje, kuri daugeliui pirmiausia asocijuojasi su Romos imperatoriaus „Kaligulos“ vardu, mat šis „No theatre“ spektaklis čia sėkmingai gyvuoja jau trejus metus bei šį sezoną pasirodys jau spalio 30 d.

Spalio 28 d. „No theatre“ žiūrovų lauks sezono atidarymas. Bilietų prekyba į aštuntojo "No theatre" sezono premjeras prasidės jau kitą savaitę, o kol kas skelbiama išankstinė sezono atidarymo šventės bilietų rezervacija internetu, adresu - notheatre@gmail.com.

GALERIJA

  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
  • Skelbiamas „šviežio teatro kraujo sezonas
D. Bendžiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

qqq

...vienu žodžiu ---... ŠLYKŠTU !!!

nuomonė

Šlykštu ir jokio ryšio su kultūra.Taip išvysit žmones iš teatrų?

kas tuos ,,URODUS,,,

isleido is durnyno ????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS