Vilniaus knygų mugėje – T. Makačino ir „Saulės laikrodžio“ vinilų pristatymai | Diena.lt

VILNIAUS KNYGŲ MUGĖJE – T. MAKAČINO IR "SAULĖS LAIKRODŽIO" VINILŲ PRISTATYMAI

  • 0

Vinilas atgimsta – šiais metais Vilniaus knygų mugėje pristatomos net keliolika naujų lietuviškų vinilo plokštelių.

Istoriškai svarbios iniciatyvos ėmėsi „Vinilo studija“, įgyvendinanti vinilo plokštelių leidybos projektą „Lietuvos POP / ROKO muzikos archyvas“, kuriame – jau du vinilo plokštelės formatu perleisti istoriškai reikšmingi Lietuvos kūrėjų albumai.

Pirmieji šioje vinilo kolekcijoje – vieno Lietuvos elektroninės muzikos pradininkų Teisučio Makačino albumas „Disko muzika“ ir kartu su muzikos kompanija M.P.3 išleistas progresyvaus roko grupės „Saulės laikrodis“ albumas „Lauke ir viduj“.

„Disko muzika“ – išleidimo metu (1982 metais) stipriai laiką aplenkęs elektroninės muzikos įrašų rinkinys. „Įrašėme albumą, taip viskas ir nurimo. Tik prieš porą metų išgirdau, kad „Disko muzika“ atrandama iš naujo. Jaunimas susidomėjo ir atrado, ką su ta muzika veikti, o aš dėl to labai džiaugiuosi“, – sakė albumo autorius Teisutis Makačinas.

Progresyvaus roko grupės „Saulės laikrodis“ narius taip pat pradžiugino, jog dėl draudimų sovietiniais laikais neišleisti albumo „Lauke ir viduj“ (1983 metų) įrašai šiemet pagaliau įamžinti taip, kaip iš pradžių ir buvo sumanyta – sudėti į vinilo plokštelę.

Pirmųjų projekto „Lietuvos POP / ROKO muzikos archyvas“ leidinių, kuriuos dalinai finansuoja asociacija Latga, pristatymai įvyks jau šį ketvirtadienį prasidedančioje Vilniaus knygų mugėje, kur visus muzikos mylėtojus kvies „Muzikos salė“.

Tarp keliolikos kitų pastaraisiais metais išleistų Lietuvos kūrėjų vinilo plokštelių pristatymų, vykstančių knygų mugėje, visi besidomintys Lietuvos muzikos istorija vasario 25 dieną, šeštadienį, galės sudalyvauti T. Makačino vinilo plokštelės „Disko muzika“ pristatyme, o vasario 26 dieną, sekmadienį, susipažinti su grupės „Saulės laikrodis“ vinilo plokštelės „Lauke ir viduj“ istorija.

GALERIJA

  • Vilniaus knygų mugėje – T. Makačino ir „Saulės laikrodžio“ vinilų pristatymai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS