Floristo patarimai, kaip gėlėmis pasipuošti balkoną | Diena.lt

FLORISTO PATARIMAI, KAIP GĖLĖMIS PASIPUOŠTI BALKONĄ

Dažnas žmogus, norėdamas pasipuošti savo terasą ar balkoną, daro klaidą – į lovelius sodina vien tik žydinčius augalus. 

Pasak floristo, gėlių kolekcininko Andriaus Plindino, taip daryti nereikėtų, nes karštą vasarą išvykstame atostogauti ar paprasčiausiai pamirštame tinkamai pasirūpinti augalais ir taip rizikuojame visus žiedus prarasti. Jis sodino augalų kompoziciją, kurioje buvo tik 2 žydintys ir 2 nežydintys augalai, kurie bus gražūs visą sezoną. Viena iš žydinčių gėlių – „balkonų karalienė“ begonija. Apie ją, pasak A. Plindino, reikėtų žinoti, kad šios gėlės negalima sodinti ten, kur visą dieną plieskia saulė.

Kita žydinti gėlė – skydalapė pelargonija, kurios žiedai bus vaiskiai raudoni. Tiesa, sodinimo metu gėlė dar nebuvo pasipuošusi žiedais, tačiau sprendžiant iš stiprių lapų, greitu metu turėtų apsipilti žiedais.

Pats nereikliausias augalas šioje kompozicijoje – lietuviško pavadinimo kol kas neturintis Calocephalus brownii. Pasak floristo, jis net ir sušalęs žiemą atrodo labai puošniai.

Paskutinis augalas šioje kompozicijoje – fortūno ožekšnis. Pasak A. Plindino, ši gėlė Lietuvoje puikiai gali žiemoti lauke.

Taip pat jis patarė, kurioje pusėje geriau laikyti gėles, kaip susimaišyti substratą, kaip sodinti ir vėliau prižiūrėti.

Daugiau apie balkono puošimą gėlėmis – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS