Interjero tendencijos pavasariui | Diena.lt

INTERJERO TENDENCIJOS PAVASARIUI

  • 0

Ilgėjančios dienos primena, kad pavasaris jau čia pat. Ir niekas taip neįkvepia pokyčiams namuose, kaip šis sezonas. Interjero dizainerė Eimantė Nemanė pristato svarbiausius šio pavasario akcentus ir dalijasi idėjomis, kaip atsinaujinti be didelių išlaidų.

Urbanistiniai kontrastai

„Šį pavasarį interjeruose būdingi grafiniai raštai, sodrios brangakmenių spalvos, jaukūs kreminiai ir melsvi atspalviai. Įnešti šio sezono gaivos į namus galima labai paprastomis priemonėmis – dažnai pakanka tik atnaujinti tekstilę ar įsigyti keletą aksesuarų, kurie namų vaizdą pakeis iš esmės“, – sako E. Nemanė.

Pasak jos, šį sezoną ypač madingi kontrastai ir kreivės. Matysime daug banguotų detalių, rievėto stiklo, žvilgančių paviršių, brangakmenius primenančių spalvų. Elegantišką didmiesčio nuotaiką kurs juodo metalo gaminiai, o jaukumo ir žaismingumo suteiks grafiniai raštai, dryžiai ir vazos, kurių formą ir spalvas įkvėpė vaivorykštė.

Tekstilės galia

Lengviausia atnaujinti kambarius ir praturtinti namus šiomis tendencijomis yra pasitelkus tekstilę – užuolaidas, kilimus, pagalvėles. Įvairių spalvų ir raštų pagalvėlių užvalkalų dermė gali atrodyti lyg meno kūrinys.

„Kad užvalkalai kurtų harmoniją, išsirinkite vieną, kuris bus kompozicijos centre – ryškų ir raštuotą, o likusius priderinkite pagal centrinės pagalvėlės diktuojamą spalvų paletę. Skirtingų raštų užvalkalus galima derinti ir kontrasto principu. Be spalvų ir raštų, taip pat galima pasitelkti skirtingas tekstūras: aksomą derinti su linu ir pan. Dėmesį patrauks ne tik kontrastingų raštų tekstilė, bet ir dailūs, tankios tekstūros, žakardinio audimo užtiesalai ir pagalvėlių užvalkalai, kurių raštas primena medžio rieves, o paviršius švelnus ir minkštas“, – sako interjero dizainerė.

Ji priduria, kad, pasitelkę įvairiaspalvę tekstilę, kurios raštai primena lietingą naktį neoninių žibintų šviesoje, namams suteiksite urbanistinio žavesio.

Akcentas: itin madingi kontrastai ir kreivės, medžio rieves primenantys raštai.  / „Ikea“ nuotr.

Elegantiški akcentai

Dar vienas puikus namų puošybos būdas per daug neišlaidaujant – plakatai. „Tiesiog pasirinkite reikiamo dydžio rėmą, atitinkantį jūsų namų stilių ar asmeninį skonį. Šį sezoną madingi art deco stiliaus ir brangakmenių įkvėptų spalvų plakaitai “, – sako interjero dizainerė E. Nemanė.

Įnešti šio sezono gaivos į namus galima labai paprastomis priemonėmis – dažnai pakanka tik atnaujinti tekstilę ar įsigyti keletą aksesuarų.

Namai – tai vieta, į kurią grįžtame atsikvėpti ir atgauti jėgas. Jei norite interjero, kuris teiktų ramybės sielai ir akims, tiks pavasariška spalvų paletė: šviesūs tonai, šilti, neutralūs atspalviai ir gėlių raštai. O šiaurės kraštų augalijos įkvėpti raštai ir rankų darbo siuvinėtos detalės gražiai atrodys bet kuriuose namuose.

„Vienas lengviausių būdų įsileisti pavasario spalvų ir elegancijos į namus – atnaujinti patalynės užvalkalus miegamajame. Gėlių rašto grožį dar labiau sustiprina dekoratyvus apvadas ir audiniu aptrauktos sagos“, – sako interjero dizainerė.

„Ikea“ nuotr.

Tvarka – būdas atsinaujinti

Pavasaris siejamas ne tik su gaiviomis spalvomis, bet ir su švara, tvarka. Tad norą atsinaujinti galima patenkinti ir dar vienu būdu – randant vietą daiktams, kurie jos iki šiol neturėjo. Dabar puikus metas peržiūrėti viską, ką turite, ir atsisveikinti su nebenaudojamais daiktais, o likusius – sutvarkyti.

„Pravers įvairios dėžės ir dėžutės. Susitvarkius daiktus dabar, nereikės gaišti laiko vėliau“, – pastebi interjero dizainerė.

Pasak jos, įvairūs daiktų laikymo sprendimai gali tapti ne tik praktišku, bet ir stilingu namų akcentu. Pavyzdžiui, dailių smėlio spalvos drabužių maišų visai nebūtina slėpti spintoje. Juos galima kabinti atviro tipo drabužinėse, nes, be pagrindinės savo funkcijos saugoti drabužius, jie turi ir dar vieną – estetinę.

Įvairių formų dėžučių, kurių vidų puošia žavus langelių raštas, taip pat nesinorės laikyti uždarytų – jos gali tapti dailiu akcentu.

GALERIJA

  • Interjero tendencijos pavasariui
  • Interjero tendencijos pavasariui
„Ikea“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS