Lauko baldai – svarbi sodybos dalis | Diena.lt

LAUKO BALDAI – SVARBI SODYBOS DALIS

Kad ir kokio dydžio būtų sodyba, lauko baldai yra neatsiejama bendro jos eksterjero dizaino dalis. Ji turi būti iš anksto kruopščiai apgalvota, nes neretai norus riboja erdvė.

Kad ir kokio dydžio būtų sodyba, lauko baldai yra neatsiejama bendro jos eksterjero dizaino dalis. Ji turi būti iš anksto kruopščiai apgalvota, nes neretai norus riboja erdvė.

Pirmiausia reikėtų sau užduoti klausimus, ar dirbate ir rašote lauke, ar bus reikalingi baldai, kurie atlaikytų vaikų išdaigas, o gal prireiks tik suolelio, ant kurio norėsis trumpai pailsėti ir pasislėpti nuo saulės, o gal reikės stalo šalia namo, prie kurio būtų galima rytą išgerti puodelį kavos?

Taip pat svarbu įvertinti, ar baldai stovės lauke ištisus metus – tada jie turėtų būti nuolatinė sodybos struktūros dalis, ar jais bus naudojamasi tik sezono metu, ar tik laisvalaikiu.

Nuolatiniai baldai turi būti tvirti, atsparūs bet kokioms oro sąlygoms. Sezoniniai lauko baldai neturėtų atrodyti lyg išdėstyti atsitiktinai.

Sodybos sodo baldai – tai įvairūs stalai, kėdės, suoliukai. Suoliuką galima izoliuoti nuo likusios sodo erdvės arba, atvirkščiai, pastatyti ten, iš kur matyti patys gražiausi aplinkos kampeliai.

Suoliuko dizainas labiausiai priklauso nuo to, kur jis bus statomas: prie pastato, baseino ar netoli laužavietės.
Sodo badai gali būti pagaminti iš įvairių medžiagų: medienos, plastiko, akmens ar vytelių. Svarbiausia, kad jie derėtų prie sodybos aplinkos elementų ir atitiktų jiems keliamus reikalavimus.

Verta žinoti, kad eglės, maumedžio, balteglės mediena mažiau traukiasi nei lapuočių. Dekoratyviniai gaminiai gaminami iš vakuuminiu būdu impregnuotos medienos – ji atspari puvimui ir tinkama naudoti daugiau nei 15 metų.
Nuo atmosferos poveikio medžio paviršių taip pat galima apdoroti antiseptikais.

Natūralaus medžio klasikiniai baldai tiks klasikiniam, dažyti baltai – moderniam, ažūriniai metaliniai – romantiškam sodui.

Pinti baldai mažiau patvarūs, tad juos reiktų laikyti uždarose patalpose, tuo tarpu plastikiniai tinka visur laikinose poilsio vietose.

Baldai, pagaminti iš natūralių medžiagų ir aptraukti neutralių spalvų audiniais, labiau ir derės prie natūralių formų. Mediena tinka bet kuriuo sezonu.

Derėtų atkreipti dėmesį, kad metalas bijo drėgmės. Jei metalinis paviršius nepadengtas plastiku, jį teks reguliariai perdažyti, kad nerūdytų ir neatrodytų apleistas.

Plastiko prižiūrėti nereikia, jis yra praktiškas visokiu oru, tačiau ilgainiui, priklausomai nuo gaminio kokybės, gali pakeisti spalvą ir prarasti estetinį vaizdą.

Įmontuojamieji baldai padeda išvengti netvarkos, kurią sukuria atskirai pastatytos kėdės ir stalai, kartu išsprendžiama problema, kur juos laikyti žiemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS