Vaiko kambario baldai: į ką atkreipti dėmesį? | Diena.lt

VAIKO KAMBARIO BALDAI: Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ?

  • 0

Įrenginėjant namus, mažylio erdvei dažniausiai skiriama gana mažai dėmesio. Galvojama, jog užtenka kambarį apstatyti reikalingiausiais baldais ir įnešti spalvų. Vis dėlto, aplinka turi didelės įtakos besiformuojančiai asmenybei.

Pasak baldų dizainerės Deimantės Labonienės,  būtina pagalvoti ne tik apie vaiko kambario estetiką, bet ir funkcionalumą. „Vaiko kambarys – tarsi mažas butas. Todėl, kad jame sutelpa visas gyvenimas. Reikia sutalpinti tiek žaidimą, tiek miegą, tiek darbą, tiek sandėliavimą rūbų ir visų kitų daiktų. Todėl labai reikia tiksliai atskirti funkcines zonas“, – teigia specialistė.

Dizainerė atkreipia dėmesį į baldų praktiškumo svarbą. Pasak kūrėjos, baldai turėtų būti  pritaikyti pagal vaiko amžių, tačiau dažnai juos keisti būtų sudėtinga. Todėl puikus sprendimas gali būti transformuojami, arba kitaip – augantys baldai.

Specialistė taip pat rekomenduoja  dėmesį atkreipti į baldų saugumą: ar stalčiai bei durelės turi specialų stabdį, kuris neleistų prisispausti pirštų; pasirūpinti užapvalintais kampais; nenaudoti baldų su stikliniais fasadais ar sunkiais dangčiais. Tos pačios taisyklės galioja ir stalams.

Daugiau apie vaiko kambario įrengimą ir baldų pasirinkimą jau šį šeštadienį žiūrovams paruošė laida „Padėkime augti“. Laidos kūrėjai kalbės  ne tik apie vaiko erdvę, bet ir domėsis, kaip vasarai ruošiasi mažieji puošeivos.

Laidos vedėja Laura Imbrasienė žiūrovų prie ekranų laukia šeštadienį 10.00 val. per „BTV“ televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS