Žvilgsnis į A. Kuzmickaitės studiją: dėmesį kausto kūriniai ir ryškios detalės | Diena.lt

ŽVILGSNIS Į A. KUZMICKAITĖS STUDIJĄ: DĖMESĮ KAUSTO KŪRINIAI IR RYŠKIOS DETALĖS

  • 2

Drabužių dizainerės Agnės Kuzmickaitės kūrybinėje studijoje šiuo metu sujudimas – ruošiamasi rugsėjo mėnesį įvyksiančiam pristatymui Londono mados savaitėje.

Kūrėja sako, kad idėjos madai, eskizai gimsta ne tik šioje studijoje, alsuojančioje miesto istorija. Tačiau į ją menininkei visada gera užsukti, pabūti tarp kūrinių ir pasisemti įkvėpimo.

Istorija susitinka su modernumu

Drabužių kūrėja A. Kuzmickaitė pasakoja, kad į sostinės senamiestyje esančią kūrybos studiją maždaug prieš ketverius metus įsikėlė dėl puikios lokacijos ir klientams patogaus susisiekimo. Be to, tai yra vienas seniausių Vilniaus pastatų, išskiriantis įspūdingais gotikiniais skliautais. Jie puikiai įrėmina studijoje sukurtą interjerą. Šioje istorinėje aplinkoje dominuoja balta spalva, kontrastą kurią šiuolaikiškos žaismingos detalės, pavyzdžiui, drugeliai, grakščiai „nutūpę“ net ant šviesos jungiklių. Jų buvimas čia tarsi patvirtina – esate žinomos kūrėjos studijoje. Dėmesys nuolat krypsta ir į pagrindinį interjero akcentą – spalvingus ir ryškius dizainerės kūrinius.

„Tai erdvinių formų drabužiai, demonstruoti madų savaitėse ar ankstesniuose mano kolekcijų pristatymuose. Jie labiau skirti podiumui, o ne kasdieniam vilkėjimui, tad tarsi atstoja skulptūras. Visus kitus daiktus ir baldus rinkausi atsižvelgdama į patogumą ir funkcionalumą, kad, esant poreikiui, galėčiau lengvai keisti jų vietą“, – apie asmeninę kūrybinę erdvę pasakoja A. Kuzmickaitė.

Kai atsiranda objektas, kuris man labai patinka, kitus elementus renkuosi gerai apgalvodama jų vaidmenį interjere.

Dizainerė teigia, kad studija jai – vieta, į kurią ateina pabūti tarp savo kūrinių, pasisemti naujų idėjų kūrybai. Pavyzdžiui, šiuo metu verda pasiruošimo rugsėjo 14-ąją vyksiančiam pristatymui Londono mados savaitėje darbai. Visgi ji pastebi, kad ne vienas rūbų modeliuotojo darbą tebelinkęs romantizuoti, tačiau daugybė šioje erdvėje atliekamų užduočių yra administracinės. Pavyzdžiui, koordinuojama elektroninė parduotuvė, vykdomi klientų užsakymai.

Viskas prasideda nuo intuicijos

Kadangi daugiausiai laiko praleidžia kurdama drabužių dizainą, interjere A. Kuzmickaitė didelį dėmesį taip pat teikia faktūroms, audiniams, ypač tiems, kuriuos malonu liesti. Vienas jos mėgstamiausių – aksomas. Kūrėjai taip pat patinka varijuoti spalvomis. Ji atskleidžia, kad kartais pasikliauja patinkančia spalva ir kurdama interjerą priima netikėtus sprendimus.

„Į namų, studijos ar kitų asmeninių erdvių kūrybą žvelgiu dvejopai. Kažkiek pasikliauju intuicija, galvoju, ko man norėtųsi. Šis pirminis pasirinkimas gali būti ir neracionalus, pavyzdžiui, rožinė sofa. Kai atsiranda objektas, kuris man labai patinka, kitus elementus renkuosi gerai apgalvodama jų vaidmenį interjere“, – atskleidžia dizainerė.

A. Kuzmickaitei interjere taip pat svarbūs meno kūriniai, paveikslai. Jos nuomone, tai suteikia išbaigtumo ir jaukumo jausmą. Dizainerė sako dažniausiai įsivaizduojanti, kokio paveikslo norėtų, tad tikslingai jo ieško arba kreipiasi į menininkus, kad šie nutapytų. Panašiai buvo ir su studijoje esančiais jungikliais: išsirinko norimą dizainą, medžiagą, iš kurios jie pagaminti, spalvą, o vėliau, pasitelkus „Jung“ grafinį įrankį, ant jų buvo išgraviruoti ir drugelio kontūrai. Kūrėjos nuomone, tokios detalės pakelia nuotaiką ir padeda išsklaidyti nepastebimai įsisukančią buitį. Ji taip pat tiki, kad interjeras gali daug papasakoti apie žmogų.

„Sakoma, kad apranga atspindi asmenybę, parodo, kas esame, tačiau lygiai taip pat ji gali parodyti, kad mada jums nesvarbi, neturite laiko ar tiesiog nesidomite. Manau, lygiai taip pat yra ir su interjeru. Jis neatsiranda savaime. Prireikia pastangų sugalvoti idėją, vėliau tenka skirti laiko ir lėšų jos įgyvendinimui. Jeigu visa tai yra daroma, galima teigti, kad interjeras atspindi jį sukūrusio žmogaus pasaulėžiūrą“, – neabejoja A. Kuzmickaitė.

Madą sujungė su funkcionalumu

Dizainerė pasakoja, kad kurdama madą ar interjerą labiausiai džiaugiasi galėdama jaustis laisvai ir improvizuoti įgyvendindama sumanytas idėjas. Dėl tobulėjančių technologijų tai padaryti tampa vis lengviau. Tuo A. Kuzmickaitė sako įsitikinusi dalyvaudama namų dizaino projekte, kurio metu firminis kūrėjos ženklas – drugelis – ant jungiklių įgavo subtilius ir plastiškus pavidalus.

GALERIJA

  • Žvilgsnis į A. Kuzmickaitės studiją: dėmesį kausto kūriniai ir ryškios detalės
  • Žvilgsnis į A. Kuzmickaitės studiją: dėmesį kausto kūriniai ir ryškios detalės
  • Žvilgsnis į A. Kuzmickaitės studiją: dėmesį kausto kūriniai ir ryškios detalės
  • Žvilgsnis į A. Kuzmickaitės studiją: dėmesį kausto kūriniai ir ryškios detalės
  • Žvilgsnis į A. Kuzmickaitės studiją: dėmesį kausto kūriniai ir ryškios detalės
  • Žvilgsnis į A. Kuzmickaitės studiją: dėmesį kausto kūriniai ir ryškios detalės
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

MOČIUTĖ

Aš drugeliais lopau skyles ant anūkų rūbų. :)

Lyg ir trūksta

Kodėl nėra lepetiškių ant šlepečių?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS