Iš alkoholio liūno išbridęs J. Deppas grįžta į kino elitą | Diena.lt

IŠ ALKOHOLIO LIŪNO IŠBRIDĘS J. DEPPAS GRĮŽTA Į KINO ELITĄ

Penktadienį pasaulio kino teatruose pasirodė ilgai laukta penktoji legendinių „Karibų piratų“ dalis pavadinimu „Salazaro kerštas“. Pagrindinę žiūrovų itin išsiilgto pirato kapitono Jacko Sparrow vaidmenį ir vėl atliks talentingasis aktorius Johnny Deppas (53 m.), kuriam gyvenimas buvo atsiuntęs nemažai išbandymų.

Sunkus periodas

Neseniai J. Deppas išgyveno dar vienas skyrybas - jį paliko žmona ir garsi aktorė Amber Heard. Tai buvo jau septintas kartas, kai aktorius nutraukia rimtus santykius. Būtent dėl šios priežasties kino žvaigždė paniro į didžiulę depresiją. Apkaltintas smurtu prieš buvusią žmoną, jis stengėsi skausmą malšinti alkoholiu. Su užsienio žiniasklaida bendravę J.Deppo verslo partneriai teigė, kad vien vynui garsusis aktorius per mėnesį išleisdavo po daugiau nei 30 tūkst. JAV dolerių.

Žinodama J. Deppo alkoholio vartojimo problemas, naujausio filmo „Karibų piratai. Salazaro kerštas“ kūrybinė grupė stengdavosi nuolatos prižiūrėti aktorių. Kai tik jis po filmavimų eidavo miegoti, kas nors stebėdavo, ar aktorius kur nors neišeina. Vos jam pabudus įspėdavo kūrybinę grupę.

Alkoholio vartojimas – ne vienintelė problema, su kuria Holivudo žvaigždė visiškai nesusitvarkė. Nematydamas prasmės gyventi, J. Deppas švaistydavo pinigus: pirkdavo prabangiausius daiktus, kurių jam net nereikėdavo.

Štai vieną kartą aktorius už 18 mln. JAV dolerių nusipirko prabangią jachtą, kuria taip ir nepaplaukiojo. Tąkart jis žiniasklaidai tepasakė: „Tai – mano pinigai. Ir jeigu aš, pavyzdžiui, noriu per dieną nusipirkti penkiolika tūkstančių pakuočių vatos kamuoliukų, tai ir padarysiu.“ Galiausiai toks nevaldomas pinigų švaistymas privedė J. Deppą prie bankroto. Per trylikos metų karjerą daugiau nei 650 mln. JAV dolerių užsidirbęs aktorius praktiškai viską išleido.

Pašlijusi sveikata

Patyręs finansinį nuosmukį J. Deppas galų gale susiėmė ir nustojo gerti. Visgi toks neatsakingas gyvenimo būdas atsiliepė kino žvaigždės sveikatai. Įvairiuose renginiuose besilankantis aktorius atrodydavo pavargęs ir pasimetęs. Žmonės ėmė sakyti, kad laikas galų gale pasivijo Holivudo gražuolį.

Nepaisant šių problemų, aktoriaus gerbėjus labiausiai šokiravo jo kūno svorio pokyčiai. Vos per kelis mėnesius J. Deppas neteko kone 20 kilogramų. Visgi kol kas nėra tiksliai aišku, ar taip nutiko dėl buvusių nuolatinių vakarėlių, ar galbūt tai – jau rimtos ligos padarinys. Nors pats aktorius ramina gerbėjus ir teigia, kad jaučiasi gerai.

Ilgai lauktas filmas

„Karibų piratai. Salazaro kerštas“ – tai ne tik gerbėjų, bet ir paties J. Deppo itin laukiamas filmas. Užsienio kino kritikai teigia, kad ši juosta gali padėti atsigauti aktoriui ne tik finansiškai, bet ir leis jam sugrįžti į kino elitą. Nes po 2011 metų, kai buvo nufilmuota ketvirtoji „Karibų piratų“ dalis, J. Deppui niekaip nepavykdavo sukurti išskirtinių ar itin sėkmingų vaidmenų.

Šios „Karibų piratų“ dalies prodiuseris Seanas Bailey užsienio žiniasklaidai prisipažino, kad filmuojant juostą karts nuo karto kildavo šiokių tokių nesklandumų su pačiu J. Deppu, tačiau jis neabejoja, kad niekas kitas negalėtų taip gerai suvaidinti kapitono Jacko Sparrow.

„Filmuojant tikrai būdavo dienų, kai mums dėl jo tekdavo keisti planus. Bet niekas neturėtų abejoti J.Deppo aistra ir atsidavimu šiam vaidmeniui bei visai filmo frančizei“, – sakė S. Bailey.

Kino juosta taip pat intriguoja tuo, kad į šią dalį po dešimties metų pertraukos sugrįžta kitas visiems gerai pažįstamas aktorius Orlando Bloomas. Tad laukti liko nebedaug – pasaulinė filmo premjera gegužės 26 dieną.

 


Tarp kita ko

Būdamas 16-os J. Deppas metė mokyklą dėl muzikanto karjeros.

J. Deppą tapti aktoriumi paskatino Nicolas Cage‘as, kuris jauną vaikiną pakvietė apsilankyti Los Andžele ir išmėginti save aktorių atrankoje.

Filme „Čarlis ir šokolado fabrikas“ šokolado magnatą suvaidinęs J. Deppas vaikystėje buvo alergiškas šokoladui. Iki 7-erių jį kankino bėrimas. Alergija išnyko, bet J. Deppas stengiasi nepiktnaudžiauti šiuo saldumynu.

Kino žvaigždė negali pakęsti klounų, o didžiausia jo baimė – vorai bei vaiduokliai.

Daugiau nei per tris dešimtmečius trunkančią karjerą pelnė per 50 įvairių nominacijų, laimėjo per 30 apdovanojimų, tačiau dar niekada negavo „Oskaro“, nors tris kartus jam buvo nominuotas.

Į 2012-ųjų Gineso rekordų knygą įtrauktas kaip daugiausiai uždirbęs aktorius – jo metinės pajamos tada siekė 75 mln. JAV dolerių.

Buvo susižadėjęs su Sherilyn Fenn, Kate Moss, Jennifer Grey ir Winona Ryder.

1983 m. vedė Lori A. Allison, o 2015 m. – Amber Heard. Su jomis J. Deppas pragyveno po trejus metus.

J. Deppas filme „Matrica“ turėjo vaidinti pagrindinį veikėją Neo, tačiau kompanija „Warner Bros“ tuo metu manė, jog jis yra nepakankamai pelningas aktorius ir pasirinko Keanu Reevesą.

Garsųjį Jacko Sparrow vaidmenį kūrė remdamasis roko legendos Keitho Richardso bei „Looney Tunes“ personažo „Pepe Le Pew“ prototipais.

Kadaise turėjo naktinį klubą Estijos mieste Tartu. Klubo pavadinimas buvo „Who wouldn't like Johnny Depp?“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS