Ar galima parasparniu apskristi pasaulį? | Diena.lt

AR GALIMA PARASPARNIU APSKRISTI PASAULĮ?

  • 0

„Ar galima parasparniu apskristi pasaulį?” – sužinojęs, kad vienas „Auksinio proto” dalyvių skraido parasparniais, paklausė LRT žaidimo vedėjas Arūnas Valinskas. Klausimas aktualus, nes pagrindinis LRT intelektinio žaidimo prizas – kelionė aplink pasaulį.

„Galimybių yra daug, tik reikia aukštai pakilti”, – nusijuokė „Auksinio proto” žaidėjas – 33 metų pardavimų komandos vadovas Sigitas Berlinskas, aistringas parasparnių ir unikalių žydų kovos menų gerbėjas. Kokie tai kovos menai, Sigitas išsamiai papasakos laidoje. Ir ne tik  apie kovas, bet ir apie Šiaurės Korėją!

Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas itin nustebo, kad kovo 25-osios žaidime „Auksinis protas” bus ir dar vienas skrydžių asas – tai 23 metų orlaivių pilotavimo studentas Domas Makarevičius iš Vilniaus. Kol kas vaikinas nepriklauso jokiai oro linijų kompanijai, tačiau paklaustas atskleidė svajojąs apie „Lufthansą”.

Pavasarišką „Auksinį protą” papuoš dvi viešnios iš Kauno – 27 metų marketingo specialistė Monika Liepinytė ir jos vienmetė – teisininkė Diana Šegždavičiūtė. Monika – tautinių šokių šokėja, neseniai dalyvavusi ES šalių jaunimo renginyje „The EU and the World: New Challenges and Trends” Florencijoje, Italijoje.

Dianos pomėgius vardijęs A. Tapinas negailėdamas už kiekvieną dalijo balus: „Dievina knygas – 10 balų, mėgsta stalo žaidimus – 10 balų, neabejinga pokeriui – 10 balų, prijaučianti žvejybai...” „Dvylika balų!” – staiga džiugiai riktelėjo kolegos tiradą nutraukęs aistringas žvejys A.Valinskas.

Su šia šaunia kompanija protų kovoje kaktas surems dar du įdomūs žaidimo dalyviai – suvalkietis ir paštininkas. Tai – 35 metų savivaldybės kontrolierius iš Marijampolės Tomas Lužanskis, kuris apie save papasakojo taip: „Po aukštosios mokyklos baigimo (MRU), ėjau atlikti savanorišką kario tarnybą, įgijau atsargos leitenanto laipsnį. Turiu žmoną, du sūnus, pastačiau jiems namą savo ir tėčio rankomis, tik dar nespėjau pasodinti medžio...” A. Valinkas ir A. Tapinas vyrui ne tik palinkėjo laimėti „Auksinį protą”, bet ir būtinai pasodinti medį. „Visas mūsų gyvenimas yra žaidimas“, – sako „Taip. Ne”, „Žodžių mūšyje” ir daugelyje kitų intelektinių žaidimų dalyvavęs 45 metų kaunietis paštininkas Remigijus Surgaitis.

Iki „Auksinio proto” finalinių kovų lieka tik du žingsniai. Į intelektualiausią televizijos žaidimą veržiasi ne tik parasparnių mėgėjai, orlaivių pilotai, kovos menų žinovai, šokėjai, paštininkai, protų mūšių nugalėtojai – bet visi, kas trokšta žaisti, laimėti ir apskristi pasaulį! Kitą savaitę pakliūti į svajonių lėktuvą aplink pasaulį jau bus likęs tik vienas vienintelis šansas. „Auksinis protas” – trečiadienį 21.30 per LRT televiziją.

GALERIJA

  • Ar galima parasparniu apskristi pasaulį?
  • Ar galima parasparniu apskristi pasaulį?
  • Ar galima parasparniu apskristi pasaulį?
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS