Besilaukianti princo Harry žmona padarė pertrauką vizito Australijoje programoje | Diena.lt

BESILAUKIANTI PRINCO HARRY ŽMONA PADARĖ PERTRAUKĄ VIZITO AUSTRALIJOJE PROGRAMOJE

  • 0

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) pirmadienį nuostabaus grožio Freizerio saloje, įtrauktoje į Pasaulio paveldo sąrašą, susitiko su vietos aborigenų bendruomene, o jo besilaukianti žmona Meghan (Megan) padarė poilsio pertraukėlę per karališkosios poros 16 dienų kelionę Ramiojo vandenyno regione.

Prieš savaitę į Australiją atskridę Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė jau aplankė Sidnėjų, Melburną ir Dabo miestą, kur juos pasitiko tūkstančiai džiūgaujančių ir triukšmingai nusiteikusių gerbėjų. 

Apsilankymas Kvyslando valstijos Freizerio saloje buvo kiek kitoks. Čia Sasekso kunigaikščiui vietos aborigenų genties nariai Makenzio ežero pakrantėje surengė tradicinę čiabuvių pasveikinimo ceremoniją. 

Vėliau princas basas pasivaikščiojo balto smėlio pakrante ir apšlakstė veidą gėlavandenio ežero, kuris šiai aborigenų genčiai yra geriamojo vandens šaltinis, vandeniu.  

Freizerio sala yra didžiausia smėlio sala pasaulyje. Harry čia atvyko atidengti lentelės, kuria pažymima, kad šios salos drėgnasis atogrąžų miškas bus saugomas įgyvendinant 2015 metais Tautų Sandraugoje pradėtą miškų išsaugojimo iniciatyvą „Queen's Commonwealth Canopy“ (QCC).

Šios viešnagės metu princas daug dėmesio skirs aplinkosaugos klausimams, kurie itin svarbūs jo tėvui princui Charlesui (Čarlzui). Jis susitiks su Didžiojo smėlio nacionalinio parko prižiūrėtojais, papasakosiančiais princui apie salos gyvūniją bei augmeniją.

Vėliau Harry susitiks su dviem Harvi Bėjaus greitosios pagalbos darbuotojais, kurie atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai įgyvendino mirštančios moters paskutinį norą, kad ji būtų nugabenta į paplūdimį.

Pernai visą pasaulį apskriejo socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbta nuotrauka, kurioje matomi vandenyno pakrantėje pastatyti neštuvai su ligonine ir šalia stovintis medikas.

Karališkoji pora į Kvynslandą atskrido lėktuvu. Harry Freizerio salą pasiekė barža, kuria į ją gabenami turistai. Tuo tarpu Sasekso kunigaikštienė kitu laivu nuvyko į privačią rezidenciją.  

Po apsilankymo Freizerio saloje karališkoji pora turi aplankyti Fidžį ir Tongą.

Kelionė oficialiai baigsis Naujojoje Zelandijoje spalio 31 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS