Dainininkas E. Kučinskas: jaunystėje buvau toks kvailys | Diena.lt

DAINININKAS E. KUČINSKAS: JAUNYSTĖJE BUVAU TOKS KVAILYS

  • 1

45-erių metų sceninės veiklos jubiliejų švenčiantis daugybės šlagerių atlikėjas Edmundas Kučinskas įsitikinęs, kad dabar muzikantams ir dainininkams prasimušti daug lengviau.

Pasak E. Kučinsko, jam tapus dainininku Lietuvoje buvo vos keturi ansambliai, į kuriuos patekti būdavo labai sunku.

E. Kučinskas sako, kad tie 45-eri metai scenoje yra ne visai tikslus skaičius. Iš tiesų jis pradėjo dainuoti būdamas vos penkerių metų, kai tėtis per didžiausius vargus nupirko mažą akordeonėlį. Dainininkas gimė ir augo Palangoje, todėl vasaromis grodavo gatvėje. Tiesa, ne visai savo noru. „Kur aš augau, buvo aštuonių butų namas ir visi ten buvo paaugliai vyresni už mane. Aš su ta garmoške greitai išmokau groti. Tai jie vasaros metu Palangoj, Maironio gatvėj, pastatydavo tokią taburetę, pasodindavo mane, stovėdavo už 10 metrų ir sakydavo – grok, dainuok“, – prisimena E. Kučinskas.

Laidos „Gero vakaro šou“, rodomos trečiadienį 20 val. per TV3, vedėjams dainininkas padainuos ir dainą, kurią jam liepdavo atlikti paaugliai. Tiesa, daina ne visai tinkama šešerių metų vaikui, koks tuo metu buvo Edmundas. Dainininko teigimu, paaugliai jo labai neskriausdavo, nors jam ir atsibosdavo dainuoti, tačiau iš gautų pinigėlių dalis nubyrėdavo ir jam pačiam.

Aš išvis pradėjau į protą ateiti gal kokių 45 metų. Visas dainas stengdavausi padaryt kuo aukštesnės tonacijos, cypdavau, klykdavau. Man atrodė, kad čia labai gerai.

„O atsižvelgiant į tai, kokie dabar yra prodiuseriai, nepasiilgstat tų savo pirmųjų „prodiuserių“? – dainininką provokavo Justinas Jankevičius. „Dabar viskas kardinaliai pasikeitę. Dabar jeigu tu tik turi kažkiek smegenų, šiek tiek talento, kažkokį balselį, žymiai lengviau. Turėk tik dainą vieną kitą, vis tiek anksčiau ar vėliau kažkur įlendi, televizijoje kiek galimybių. O tada buvo taip: keturi ansambliai. Ir į juos patekti...“, – prisimena E. Kučinskas ir į vedėjų komentarus apie patekimą į ansamblį per lovą atsako, kad taip būdavo visais laikais.

Laidoje E. Kučinskui bus priminta ne tik jo jaunystės šukuosena, kurią Mindaugas Stasiulis pavadino „gaurais“, bet ir ūsai, kuriuos anuomet režisierius Vytenis Pauliukaitis įtikino nusiskusti. O pamatęs archyvinius vaizdo įrašus su savo dainomis, E. Kučinskas tiesiog pratrūks: „Aš toks buvau kvailys, kai buvau jaunas! Aš išvis pradėjau į protą ateit gal kokių 45 metų. Visas dainas stengdavausi padaryt kuo aukštesnės tonacijos, cypdavau, klykdavau. Man atrodė, kad čia labai gerai“, – keikė save Edmundas ir pripažino, kad kitaip elgtis pradėjo tik sulaukęs profesionalo pastabos.

GALERIJA

  • Dainininkas E. Kučinskas: jaunystėje buvau toks kvailys
  • Dainininkas E. Kučinskas: jaunystėje buvau toks kvailys
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lina

Andriukaitis padėjo, a ne?Per ką ten padėjo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS