Dėl A. Baukutės akibrokšto eteryje LRT stabdo laidą | Diena.lt

DĖL A. BAUKUTĖS AKIBROKŠTO ETERYJE LRT STABDO LAIDĄ

Penktadienio vakarą LRT TELEVIZIJOS laidoje „Atspėk dainą“ dalyvavusi Asta Baukutė nustebino žiūrovus – atspėjusi vieną iš kūrinių (Simono Donskovo dainą) ėmė džiaugtis demonstruodama Hilterį atvaizduojančius gestus.

Atsisėdusi į kėdę aktorė, rodydama į varžovų komandą, šaukė: „Žydas, žydas...“. Po šio nesusipratimo LRT vadovybė praneša, kad laida yra nutraukiama.

Šis A. Baukutės akibrokštas buvo pastebėtas ir ne vieno laidos žiūrovo bei kritiškai įvertintas socialiniuose tinkluose. Prasidėjus diskusijoms savo nuomonę išsakė ir LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis:

„Tik sužinojęs apie komentuojamą šio penktadienio vakaro laidos „Atspėk dainą“ epizodą, peržiūrėjau. Esu šokiruotas. Tai niekaip nesiderina su LRT propaguojamomis vertybėmis. Kaip atsakingas už LRT programą ir laikinai einantis LRT generalinio direktoriaus pareigas, nuoširdžiai atsiprašau mūsų žiūrovų. Apie incidentą informuotas LRT generalinis direktorius priėmė sprendimą laidą nedelsiant stabdyti. Šeštadienį numatyti projekto filmavimai neįvyks. Laida jau išimta iš LRT Mediatekos, nuimti savaitgalį suplanuoti kartojimai“, – sakė R. Paleckis.

Labai atsiprašau už šį vaizdą. Tai visiškai prieštarauja mano ir kolegos vertybėms. Kai įvyko šis incidentas studijoje, su Arūnu pasijutome labai nepatogiai, tačiau, tvirtai žinodami, kad toks dalykas į eterį tikrai nepaklius, tęsėme laidą.

Beata Tiškevič, kartu su Arūnu Valinsku vedanti šią laidą, socialiniame tinkle atsiprašė už A. Baukutės akibrokštą, nuogąstaudama, kad filmavimo metu į tai nebuvo sureaguota garsiai.

„Labai atsiprašau už šį vaizdą. Tai visiškai prieštarauja mano ir kolegos vertybėms. Kai įvyko šis incidentas studijoje, su Arūnu pasijutome labai nepatogiai, tačiau, tvirtai žinodami, kad toks dalykas į eterį tikrai nepaklius, tęsėme laidą. Dabar man gaila, kad nesureagavome garsiai, neatkreipėme į tai dėmesio, tai rodo, kad mes esame abejingi. Ne, mes nesame abejingi. Man labai gėda dėl to, kad šįvakar jums teko matyti tokį dalyką. Nuoširdžiai visų atsiprašau ir tikiuosi, kad už tai atsakomybę prisiims atsakingi asmenys, nes tokių dalykų eteryje būti negali“, – rašė B. Tiškevič.

Video galite pamatyti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Anonimas

jo tikrai,kad lietuvoje debilų pilna,na bet tiek,jau trūjstažodžių

ar Žemė artėja prie pabaigos?

negras- keiksmažodis, čigonas- keiksmažodis, žydas- irgi keiksmažodis ? Kas čia darosi?

joo

idomu ar studijoje liko rozetes?:):):)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS