Dėl rasistinio komentaro nutrauktas populiarus serialas „Rozana“ | Diena.lt

DĖL RASISTINIO KOMENTARO NUTRAUKTAS POPULIARUS SERIALAS „ROZANA“

  • 0

JAV televizija ABC antradienį nutraukė hitu tapusią situacijų komediją apie darbininkų klasės gyvenimą „Rozana“ (Roseanne), kurios žvaigždė Roseanne Barr (Rosan Bar) socialiniame tinkle „Twitter“ parašė rasistinę žinutę buvusios Baracko Obamos (Barako Obamos) patarėjos adresu.

65 metų serialo aktorė, kuri atvirai remia prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), tviteryje reiškiantį kraštutinių dešiniųjų ir sąmokslo teorijų šalininkų pažiūras, nusitaikė į Valerie Jarrett (Valeri Džaret) ir parašė: „Musulmonų brolija & beždžionių planeta turėjo kūdikį = vj.“

Po socialinėje žiniasklaidoje kilusios kritikos lavinos R. Barr atsiprašė V. Jarrett, kuri yra maišytos rasės, ir „visų amerikiečių“ už savo „pokštą“.

„Tikrai apgailestauju dėl prasto pokšto apie jos politiką ir išvaizdą. Turėjau geriau pagalvoti. Atleiskite man – mano pokštas buvo prasto skonio, – tviteryje parašė ji. – Aš atsiprašau. Dabar pasitraukiu iš „Twitter“.“

Tačiau aktorės pavėluoto atsiprašymo neužteko ABC, kuri paskelbė nutraukianti R. Barr šou dėl šios „bjaurios ir nepakenčiamos“ žinutės, kuri „kertasis su mūsų vertybėmis“.

R. Barr talentų agentūra ICM taip pat paskelbė, kad komanda „labai susikrimto dėl šios gėdingos ir nepriimtinos žinutės“.

„Todėl pranešėme jai, kad jai neatstovausime. Roseanne Barr nebėra mūsų klientė. Sprendimas įsigalioja iš karto“, – sakoma agentūros pareiškime.

„Rozana“ kovo mėnesį buvo atnaujinta po 21 metų pertraukos ir R. Barr veikėja tapo uolia D. Trumpo šalininke.

Šou 11-ajam sezonui buvo atnaujintas po aukštų reitingų ir teigiamų atsiliepimų apie 10-ojo sezono pirmąją seriją, įskaitant palankų paties prezidento įvertinimą.

„Čia buvo galima padaryti tik vieną dalyką, ir tai yra teisinga“, – iškart po televizijos sprendimo tviteryje parašė kompanijos „Disney“, kuriai priklauso ABC, vadovas Bobas Igeris (Bobas Aigeris).

V. Jarrett reaguodama į televizijos sprendimą išreiškė viltį, kad tai išprovokuos platesnes diskusijas apie rasizmą Amerikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS