Kriminalistas prisiminė R. Morkevičiaus žmogžudystę: atvykome greičiau nei pradėjo burtis žmonės | Diena.lt

KRIMINALISTAS PRISIMINĖ R. MORKEVIČIAUS ŽMOGŽUDYSTĘ: ATVYKOME GREIČIAU NEI PRADĖJO BURTIS ŽMONĖS

  • 13

Prieš septynerius metus, 2016 m. gruodžio 21-osios vakarą Kaune nuaidėję šūviai žymę paliko ir Lietuvos sporto, ir kriminalistikos istorijoje. Tada prie savo namų buvo nušautas sportininkas, kovotojas Remigijus Morkevičius. Nors nusikaltimas iki šiol nėra atskleistas, o buvę sportininko kaimynai vis dar bijo kalbėti apie tai, kas tą vakarą nutiko, prieš kelias savaites tyrėjai grįžo į nusikaltimo vietą. Yra vilčių, kad žmogžudystė bus išaiškinta. Vienas tą gruodžio vakarą nusikaltimo vietoje dirbęs pareigūnas – dainininkės ir verslininkės Natalijos Bunkės vyras Edgaras Eidėjus.

Versijų, kodėl buvo nužudytas 34-ejų sportininkas – kelios, tačiau nei viena nebuvo patvirtinta. Vieni beda pirštu į galimas skolas, kiti – į galimą draugystę su nusikalstamo pasaulio veikėjais. Nors paskutiniais gyvenimo metais R. Morkevičius garsėjo įvairiais skandalais, jo sportiniai pasiekimai buvo stulbinantys. Iki šiol R. Morkevičius – daugiausia titulų turintis Lietuvos kovinio sporto atstovas.

„Viename darželyje priėjo vaikiukas, kokių penkerių metų, ir pasakė – kai užaugsiu, būsiu kaip Remyga. Reiškia, jis paliko pėdsaką“, – prisimindamas mokinį kalbėjo R. Morkevičiaus treneris Marius Misiūnas.

Tą lemtingą trečiadienį, kai R. Morkevičius prie savo laiptinės buvo pakirstas automato kulkų, vos prieš penkiolika minučių jį iš treniruotės išlydėjo būtent M. Misiūnas. Prisimindamas tą vakarą treneris sakė, kad iš pradžių negalėjo patikėti naujiena. Tačiau sporto salėje sklandančius gandus patikrino internete ir suprato, kad jo mokinio nebėra.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Prie Kaune, Baltų prospekte, esančios laiptinės greitai sugūžėjo būrys smalsuolių ir policijos pareigūnų. Vienas jų – tuomet kriminalistu dirbęs verslininkės ir dainininkės Natalijos Bunkės vyras E. Eidėjus.

„Taip atsitiko, kad mes buvome Baltų prospekte tuo metu, kai įvyko tas įvykis. Gavosi, kad pirmieji atvykome į nusikaltimo vietą. Žinojome, kad galimai ten nušautas sportininkas“, – prisiminė E. Eidėjus.

Prisimindamas tą vakarą, E. Eidėjus sako, kad pareigūnai į įvykio vietą atvyko greičiau nei pradėjo burtis žmonės – pavyko laiku apsaugoti ir kūną, ir aplinką.

„Kūnas gulėjo prie laiptinės. Buvo vykdomi pirminiai veiksmai, perimetro apsaugojimas, aptvėrimas. Matyt, buvo praėjusios tik kelios minutės, dar net nebuvo pradėję rikiuotis žmonės“, – tęsė E. Eidėjus.

Kodėl treneris nepasiilgsta R. Morkevičiaus ir kokių naujų vilčių suteikia prieš kelias savaites atnaujintas žmogžudystės tyrimas – laidoje „KK2“ per LNK. 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

elena

beveik 10 metu praejo ir dar neisaiskinta keista kaip dirba teismai ir kriminalistai

asas

is jo kriminalistas,kaip is manes balerina.

oioi

gal KD jau galetu atskirt gelt.puslapius kad prie rimti ziniu nepatekt .....laiko gaila tokiem ale straipsneliams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS