Eglučių olimpines žaidynes surengęs J. Pečeliūnas savo čempionę jau išrinko | Diena.lt

EGLUČIŲ OLIMPINES ŽAIDYNES SURENGĘS J. PEČELIŪNAS SAVO ČEMPIONĘ JAU IŠRINKO

  • 3

Artėjant Paryžiaus vasaros olimpinėms žaidynėms, vienas lietuvis savo grandiozines varžytuves suorganizavo anksčiau. Socialiniuose tinkluose maždaug prieš metus žaibiškai išpopuliarėjęs Justas Pečeliūnas surengė Lietuvos miestų eglučių žaidynes. Apvažiavęs net dvidešimt žaliaskarių ir sąmojingus įspūdžius skelbęs savo socialinių tinklų paskyrose, Justas LNK.lt atskleidė savo širdies čempionę.

Iš Panevėžio kilęs aštrialiežuvis gyvena Vilniuje. Paklaustas, ar nepavargsta važinėti po tolimus Lietuvos kampelius, J. Pečeliūnas sakė, kad viską apgalvoja iš anksto.

„Maršrutus susidėlioju taip, kad vienu kartu galėčiau aplankyti kelias eglutes. Gaunasi labai smagios kelionės“, – pokalbyje su LNK.lt sakė J. Pečeliūnas.

Tokios šventinės ekskursijos po Lietuvą Justui – naujiena, šiemet eglučių apžvalgas jis daro pirmą kartą.

„Tai nebuvo planuota, viskas vyko ekspromtu. Pagalvojau, kad diskusijos ir pykčiai, kuri eglutė Lietuvoje gražiausia, yra šalies kasmetinė tradicija“, – sakė šmaikštuolis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Daugiau nei 100 tūkstančių sekėjų socialiniame tinke „Instagram“ taikliu humoru subūręs vaikinas sakė, kad apžvalgų tikrai nedaro norėdamas nieko pašiepti – tiesiog norėjo padėti.

„Pagalvojau, kad reikia keliauti ir įvertinti eglutes – padėti žmonėms išsirinkti savo favorites“, – sakė Justas.

Paklaustas, kurio miesto eglutė šiemet jį sužavėjo labiausiai, J. Pečeliūnas išskyrė kelias.

„Man patinka tai, kad šiemet stovi daug natūralių eglių – mažiau pompastikos, viskas šilčiau“, – kalbėjo jis.

J. Pečeliūno instagramo nuotr.

Anot Justo, natūralios ir aukso spalvomis papuoštos eglutės šiemet jam pačios dailiausios. Vaikinui labai patiko Panevėžio puošmena – skoninga ir klasikinė.

„Be to, tai mano gimtasis miestas, širdį vis tiek traukia“, – juokėsi pašnekovas.

Justui graži ir natūrali, kukli, jauki Mažeikių, ir sostinės Katedros aikštėje stovinti gyva, aukso spalvos elementais puošta eglė.

„Vilniaus eglutė labai jauki ir paprasta, nėra netvarkos. Man ji primena pagrindines JAV eglutes, pavyzdžiui, kokias puošia Niujorko „Rockefeller Center“ – be perdėtų puošmenų“, – įspūdžiais dalijosi net dvidešimt eglių apvažiavęs jaunuolis.

Tai nebuvo planuota, viskas vyko ekspromtu. Pagalvojau, kad diskusijos ir pykčiai, kuri eglutė Lietuvoje gražiausia, yra šalies kasmetinė tradicija.

Tiesa, pamatęs prie eglės padėtas dideles dekoratyvias dovanų dėžes, Justas pajuokavo – galbūt jose slepiasi mažesnės šildymo kainos sostinės gyventojams.

Visgi jo surengtų eglučių žaidynių čempionė – Klaipėdos eglė. Natūrali, didele žvaigžde ir smulkiomis lemputėmis papuošta eglutė Justą sužavėjo ne tik išvaizda, bet ir biudžetu. Palyginus, Kauno eglės ir Rotušės aikštės puošyba miestui atsiėjo apie 160 tūkst. eurų, Vilniaus – apie 90 tūkst. eurų. Uostamiestis skelbia, kad eglės puošimui išleido kiek daugiau nei vieną vienintelį tūkstantį eurų.

J. Pečeliūno instagramo nuotr.

„Norom nenorom pagalvoji, ką už tokius pinigus daro kiti miestai“, – stebėjosi Justas.

Savo namuose Justas šiemet puošė mamos Angelės, kartais pasirodančios ir vaikino įrašuose, pintą vaikiną.

„Man taip labai miela ir šilta“, – sakė J. Pečeliūnas ir visiems LNK.lt skaitytojams linkėjo to paties – meilės ir šilumos.

GALERIJA

  • Eglučių olimpines žaidynes surengęs J. Pečeliūnas savo čempionę jau išrinko
  • Eglučių olimpines žaidynes surengęs J. Pečeliūnas savo čempionę jau išrinko
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIRDAS.

DABAR NE EGLUTĖS , O JŲ M A R I O N E T Ė S , esu kaunietis , bet prie marionečių nebuvau nei karto .

Blaivus

Kas tas Peceliunas ir kaip egle itakoja jo gyvenima??

Kaunietis

Teisingai - brangiausia ir negražiausia - Kaune! Gėda, tai eilinė (kasmetinė) plastikinė ššše.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS