„Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai | Diena.lt

„EUROVIZIJOS“ ATRANKĄ PALIKO SEPTYNI ATLIKĖJAI

Šeštadienio vakarą LRT TELEVIZIJOS žiūrovams prisistatė net trylika nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių, tačiau didžioji dalis į šiųmetinę konkurso sceną antrąkart nebelips. Komisija ir žiūrovai nusprendė, kurie šeši atlikėjai turės šansą dar kartą pasirodyti atrankoje.

Bendra lentelė:

1. Greta Zazza – 12 balų

2. Gytis Ivanauskas – 10 balų

3. Grupė „Fusedmarc“ – 8 balai

4. Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė – 7 balai

5. Gražvydas – 6 balai

6. Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė – 5 balai

7. Grupė „Strėlės“ – 4 balai

8. Marius Petrauskas – 3 balai

9. Vilija Matačiūnaitė – 2 balai

10. Erika Astrauskaitė – 1 balas

11. Virgis Valuntonis – 0 balų

12. Dovydas Petrošius – 0 balų

13. Grupė „HIT“ – 0 balų

Žiūrovų balai:

Gytis Ivanauskas – 12 balų

Greta Zazza – 10 balų

Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė – 8 balai

Gražvydas – 7 balai

Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė – 6 balai

Grupė „Fusedmarc“ – 5 balai

Grupė „Strėlės“ – 4 balai

Marius Petrauskas – 3 balai

Erika Astrauskaitė – 2 balai

Vilija Matačiūnaitė – 1 balas

Virgis Valuntonis – 0 balų

Dovydas Petrošius – 0 balų

Grupė „HIT“ – 0 balų

Komisijos balai:

Greta Zazza – 12 balų

Grupė „Fusedmarc“ – 10 balų

Gytis Ivanauskas – 8 balai

Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė – 7 balai

Grupė „Strėlės“ – 6 balai

Gražvydas – 6 balai

Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė – 5 balai

Vilija Matačiūnaitė – 4 balai

Marius Petrauskas – 3 balai

Grupė „HIT“ – 3 balai

Erika Astrauskaitė – 3 balai

Virgis Valuntonis – 0 balų

Dovydas Petrošius – 0 balų

 

Prieš komisiją stojo dar 13 nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių, kurių pasirodymuose įžvelgti ir visai neišsiskiriantys kūriniai, ir galimi euroviziniai koziriai.

Atlikėjus vertino muzikologas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir operos solistė Sigutė Stonytė.

Atrankos dalyviai konkurse dalyvauti gali su savo daina arba pasirinkti iš tarptautinių kūrėjų sąrašo. Būtent antrąjį variantą ir dainą „Paint the sky blue“ pasirinko Lietuvos publikai jau žinomas Gražvydas Sidiniauskas. „Galiu kalbėti apie jo nuostabų balsą, švarų kaip krištolas. Turėjau malonumą klausyti, pamiršau net, kad apie dainą reikėjo kalbėti“, – paprašyta pakomentuoti kūrinį žavėjosi S. Stonytė. D. Užkuračio teigimu, jeigu publika ploja dainai dar skambant, tai – jau hitas. Būtent taip publika reagavo į G. Sidiniausko atlikimą.

Alternatyviosios muzikos grupė „Fusedmarc“ atrankoje dalyvauja su kūriniu „Rain Of Revolution“. „Sakiau, kad esu nustebęs, nes nesitikėjau, kad grupė dalyvaus atrankoje. Per tris matytas atrankos laidas, tai – labiausiai man patikęs kūrinys. Latviai didžiavosi išsiuntę Aminatą, tai būtu ne tik kad ne prasčiau, o gal ir daug geriau“, – žavėjosi R. Zilnys. Jo teigimu, tai bus tas kūrinys, kurio po transliacijos jis klausys dar kelis kartus. Prie komplimentų prisidėjo ir Jazzu: „Viktorijos vokalo negaliu komentuoti, nes man tai – vienas gražiausių vokalų Lietuvos istorijoje. Savita, skoninga daina tikrai galėtų būti mūsų koziris šių metų Eurovizijoje.“

Marius Petrauskas prisistatė su daina „She's my universe“. Romantiška baldė D. Užkuraičiui pasirodė galinti nublankti.„Tai buvo gražu, tačiau labai svarbu po ko tu pasirodai. Daugeliui patiko „Fusedmarc“ šiuolaikinė elektronika, o jūs dainavote gražiai padarytą, tačiau nuspėjamą dainą. Ji gali paskęsti tarp visų kitų“, – komentavo muzikologas, tačiau komplimentų turėjo dainininko balsui. Jam pritarė ir S. Stonytė. Operos solistės žodžiais, vyras turi gerus vokalinius duomenis, tačiau trūko balso išsiveržimo. 

Kūrinį „Love is free“ atlikęs Dovydas Petrošius nesužavėjo komisijos. R. Zilnio teigimu, tai buvo visiškai vidutiniškas klubinis kūrinys, o kad tokia daina pakiltų eurovizinėje lentelėje, atlikėjas turi puikiai judėti, būti labai charizmatiškas ar spinduliuojantis. „Viso to pritrūko“, – tikino muzikos apžvalgininkas. Dėl ko pagirti neturėjo ir S. Stonytė: „Kūrinio pradžioje buvo daug netikslumų. Turime margą dainavimą ir tai jums trukdė išskleisti muziką, kaip norėjote.“

Grupė „Strėlės“ – vokalistės Jekaterina Pranevič ir Anna Polukord – atrankoje dalyvauja su daina „Bastard“. Kūrinio pavadinimo ir melodijos kontrastas nustebino komisiją. „Išgirdusi kūrinio pavadinimą, tikėjausi kažko rokeriško, aštraus, o viskas taip moteriškai. Tai labai graži ir kitokia daina, kurios „Eurovizijoje“ šiais metais labai trūko“, – komentavo Jazzu.  Pernai Katrinah pseudonimu atrankoje prisistačiusią J. Pranevič prisiminė D. Užkuraitis. „Tai buvo nepaprastai gražu, man patiko ritmo pokyčiai“, – sakė muzikologas.

Virgis Valuntonis publiką ir komisiją sužavėti tikėjosi su kūriniu „Victorious“. „Šis vakaras be galo keistas. Prieš tai buvo pati gražiausia daina su pačiu prasčiausiu pavadinimu, o dabar turime dainą su geriausiu pavadinimu. Blogoji dalis, kad pavadinimas ir yra geriausias dalykas, kurį turi ši daina“, – negailestingai komentavo R. Zilnys. Jo teigimu, atlikėjas turi balsą, tačiau ši daina jam „nelimpa“. „Turbūt nenorėčiau, kad ši daina būtų kitame etape“, – nutarė muzikos apžvalgininkas. Jam pritarė Jazzu: „Pati daina man yra tragedija, labai prasta estrada visomis prasmėmis.“

Prieš dvejus metus Lietuvai jau atstovavusi Vilija Matačiūnaitė nutarė grįžti į atranką su savo kūrybos daina „I see the Lights“. Panašu, kad daininkės idėja liko nesuprasta. „Iš didelio rašto išeita iš krašto. Muzika yra matematika plius siela, čia girdėjau tik matematiką“, – rėžė Jazzu. Daina buvo absoliutus „bardakas“. Man buvo gaila, kad negaliu užčiuopti esmės. Kita vertus, pati Vilija atrodė nuostabiai, kaip ir jos video projekcijos, bet mes važiuojame į „Euroviziją“.“ D. Užkuraičio teigimu, V. Matačiūnaitė – dainininkė chameleonė, o tai ne visada gerai. „Šita daina tokia keista. Jeigu eksperimentinė muzika, kam tradicinė suknelė? Šiuo atveju tikrai buvo chaoso“, – kalbėjo muzikologas.

Mildos Martinkėnaitės ir Saulenės Chlevickaitės duetas atliko kūrinį „Paperheart“. „Pati daina nėra bloga, bet nėra ir didelis stebuklas. Gana paprastai, bet skaniai skambantis kūrinys“, – įvertino R. Zilnys. S. Stonytės žodžiais, merginos turi gerus balsus, jų tembrai gerai skamba kartu, tačiau buvo ir „Nešvarių“ natų. „Dvilypis jausmas: lyg neblogai, bet ne idealiai“, – svarstė operos solistė.

Netikėtu pasirodymu komisiją ir publiką ne tik nustebino, bet ir ovacijomis palydėti privertė Gytis Ivanauskas su Lolita Zero pseudonimu ir kūriniu „Get Frighten“. „Tai yra pasirodymas, apie kurį norėsime pasisakyti visi.Tai buvo įspūdinga. Lolita, atrodėte nuostabiai“, – susižavėjimo neslėpė Jazzu. Jos teigimu, pasirodymas atskleidžia, kad nebebijoma būti ironiškais, pakvailioti. „Tai – vienintelis pasirodymas, kuris jau dabar – išbaigtas. Balansavimas ant kičo ir geros muzikos ribos įspūdį dar sustiprino“, – pridėjo dainininkė.

R. Zilniui pasirodymas tai pat labai patiko: „Tai – šviesos spindulys šių metų atrankoje. Parodijos žanre viskas padaryta labai stipriai ir skaniai.“ Tačiau muzikos apžvalgininko teigimu, tokie humoristiniai pasirodymai didžiojoje „Eurovizijoje“ paprastai aukštos vietos neužima. „Pasirodymą galima vertinti kaip eurovizinį chuliganizmą, už kurį nėra baudžiama, tačiau nubausti nesuprasdami pasirodymo gali „Eurovizijos“ gerbėjai. Visuomet yra pavojus, kai vienoje vietoje surinkti visi „Eurovizijos“ stereotipai“, – vertino D. Užkuraitis.

Kiek kitokių įžvalgų turėjo S. Stonytė: „Dainuoti falcetu nėra stebuklas, bet puikiai jį valdote. Netikėta butaforija, esate pakankamai talentingas, kad būtumėte nėjęs tuo keliu ironizuodamas.  Jūsų talentas didesnis nei tai, ką aplink save pridėjote.“

Grupė HIT su daina „I wanna love you tonight“ nesužavėjo komisijos. „Merginoms nepasisekė, kad nemėgstu tembrų, kurie naudojami aranžuotėje. Daina nebloga, bet jūsų balsai nelabai derėjo, linkėčiau geresnio išpildymo. Daina – šiaip sau, atlikimas – vidutinis“, – įvertino D. Užkuraitis. 

Tačiau merginų trio apgynė S. Stonytė: „Merginos sudainavo visai neblogai. Galbūt pati daina vidutinė, kad ką bedarysi, vis tiek jos neprikelsi.“

Praėjusį šeštadienį su savo kūriniu jau prisistačiusi Ieva Zasimauskaitė nutarė dainuoti ir su Vidu Bareikiu. Duetas pasirodė su ironiška daina „I love my phone“. „Pasirodymas labai nuotaikingas, stilingas, esate labai skirtingo žanro atlikėjai, bet kartu sudarote darnų tandemą. Man patiko grafika. Pasirodymas buvo išpildytas nuo pradžios iki pabaigos, gal nuvalkiota tema, bet jis buvo pagavus“, – svarstė Jazzu.

R. Zilnio teigimu, akivaizdu, kad pasirodyme yra aiški idėja, tačiau klausimas – ar ji pakankamai ryški ir ar ja galima sudominti pakankamai daug žmonių?

Publikai ir komisijai mažiau pažįstama Erika Astrauskaitė prisistatė atlikdama kūrinį „No More“. „Daina nėra bloga, bet nėra ypatinga“, – nutarė R. Zilnys.

„Girdisi, kad jūsų balsas lavintas ne vieną dieną, bet daina neleido jo atskleisti. Dvigubas jausmas, kai atlikėjas pakankamai stiprus, bet daina – jam silpnoka“, – vertino S. Stonytė.

Greta Zazza „Eurovizijos“ atrankoje laimėti tikisi su daina „Like I love you“ parašytą to paties autoriaus, kaip praėjusių metų Lietuvos atstovo Donato Montvydo „I‘ve been waiting for this night“. „Mano akimis, tai – tikrai geras pasirodymas, geras kūrinys. Viskas šioje dainoje vietoje. Geras, užvedantis priedainis. Esate tarp mano favoričių šį vakarą“, – žavėjosi R. Zilnys.

Jam prieštaravo Jazzu: „Klausiau šios dainos ir galvojau, kad kažkur ją jau girdėjau. Manau, kad gali būti, jog daina šiek tiek pradings „Eurovizijos“ kontekste. Kita vertus, jūsų charizma žavi, ją pasitelkus būtų galima padaryti labai neblogą pasirodymą.“ 

Su komisijos kolege nesutiko D. Užkuraitis, jam ši daina asociacijų nekėlė. „Pasirodymas buvo labai stilingas: nuo aprangos iki filmavimo. Duok Dieve, kad visi ateitų su tokiu pasiruošimu“, – sakė muzikologas. Jam pritarė ir S. Stonytė: „Estetine ir atlikimo prasme šis pasirodymas, man asmeniškai, šį vakarą buvo geriausias.“

GALERIJA

  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
  • „Eurovizijos“ atranką paliko septyni atlikėjai
K.Kavolėlio/BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kembrikas

europos pakrypeliai,dideliam gedule.ragai nuluzo,nebus kuo sedimas baksnoti,kokia tragedija.

Taškutis

Nesuprantu - kodėl žmonės balsavo už tą Ivanauską... išeitų kuo durniau , tuo geriau.... Greta šauni... o kam ta jazzu laiko komisijoj, ji per daug susireikšminusi ir per daug pasikėlusi.... nemalonu tai žiūrėt

Vojazas eurovizijos

Nustebino Ivanauskas. Teisingai p. Stonyte pastebejo- isidarke is saves, vaikinas vertas apie save geresnes nuomones.... O Zaza, verta sio vojazo, kazkas naujo, tos visos senutes giedorkos jau nusibodo, nieko naujo nebegali isspausti, tik slapyvardis- sios janos merginos zaza, ne-labai.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS