„Gražuolė ir pabaisa“ – pasaka su homoseksualumo propaganda? | Diena.lt

„GRAŽUOLĖ IR PABAISA“ – PASAKA SU HOMOSEKSUALUMO PROPAGANDA?

Lietuvos kino teatrus ką tik pasiekęs "Disney" studijos šedevras – magiška pasaka "Gražuolė ir pabaisa" – svetur jau užsitraukė dalies kino žiūrovų rūstybę. Kuo? Ogi personažu gėjumi, dėl kurio homofobai įvairiose šalyse ragina boikotuoti fimo premjerą ir net jį uždrausti.

Prieš porą savaičių juostos režisierius Billas Condonas šliūkštelėjo žibalo atskleidęs, kad pirmą kartą "Disney֧" kuriamo filmo personažas – LeFou, įkūnijamas aktoriaus Josho Gado, yra homoseksualus. Labai provokuoti publikos režisierius nesiryžo ir "gėjišką momentą" pridengė subtilumo skraiste.

"Jis sumišęs dėl savo jausmų. Jis suvokia, kad jaučia kažką Gastonui", – apie dviejų herojų santykių peripetijas užsiminė B.Condonas pridurdamas, kad LeFou sutrikęs – vieną dieną nori būti Gastonu, kitą – jį pabučiuoti. Pats J.Gadas karštas internautų diskusijas atrėmė lakoniška žinute "Twitter" tinkle, kad didžiuojasi vaidmeniu.

Visgi virtualiu pasipiktinimu tai nesibaigė. Netrukus rodyti filmą atsisakė vienas JAV teatras Alabamos valstijoje. Argumentas – krikščionims nedera prieštarauti Biblijos tiesoms ir kino teatras toliau rinksis rodyti filmus, ginančius tradicinę šeimą, kuriuos galima žiūrėti nesibaiminant dėl sekso, nuogybių, homoseksualumo ar vulgarybių scenų. Kontroversiškas JAV evangelikų pastorius Franklinas Grahamas feisbuke išplatino apie pavojų krikščionių moralei skelbiančią žinutę: "Jie bando primesti LGBT pasaulėžiūrą į mūsų vaikų širdis ir sielas. Dėmesio!" Ir pridūrė, kad laisvoje šalyje "Disney" studija laisva kurti kokius tik nori filmukus, bet krikščionys lygiai taip pat turi teisę nepalaikyti tokios visuomenės dalies. Kvietimas boikotuoti filmą buvo pasidalytas per 100 tūkst. kartų. Pastorius tikėjimo brolius ir seseris neseniai paragino ignoruoti ir kitą filmą – "50 tamsesnių atspalvių" – pareiškęs: "Neleiskite Holivudui ar kitoms medijoms jums apibrėžti, kas yra meilė. Meilė nėra seksas."

 

 

Nuodėmės ir iškrypėliškų santykių – homoseksualumo propaganda "Gražuolę ir pabaisą" apkaltino ir ultrakonservatyvių pažiūrų Rusijos deputatas Vitalijus Milonovas, viešai paraginęs Kultūros ministeriją imtis priemonių ir uždrausti filmą. Mat Rusijoje homoseksualų "propaganda" nepilnamečiams draudžiama įstatymu, kurį 2013-aisiais pasirašė prezidentas Vladimiras Putinas. Visgi ministerija nedrįso mojuoti moralumo vėzdu prieš pasaką, bet ėmėsi atsargos – filmą leido rodyti, bet tik nuo 16 metų.

Dar griežčiau filmą įvertino musulmoniškos Malaizijos cenzorių komanda. Uždrausti jo neuždraudė, bet apkarpė pašalindami "žalingą" epizodą ir net tokią versiją leido žiūrėti tik vaikams nuo 13 metų. Ar jie filmą galiausiai pamatys, nežinia – visgi cenzūruoto filmo premjerą du didžiausi kino teatrų tinklai atidėjo neribotam laikui. Malaizijos reakcija nestebina – homoseksualūs santykiai čia baudžiami kalėjimu iki 20 metų ir nuplakimu, o eteryje gėjus galima rodyti tik neigiamame kontekste ar atgailaujančius.

Diskusijų kilo ir kaimyniniame Singapūre, kuris taip pat baudžia už homoseksualumą. "Disney" kompanija kaltinama tradicinių ir "sveikų" vertybių pamynimu, o tėvams rekomenduojama vaikams paaiškinti naujausią "Gražuolės ir pabaisos" versiją.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kas bruka iškrypėliškumą?

Ir štai tokių dalykų propaguotojai (patriotai) liepia nežiūrėti rusiškų filmų. Štai neseniai dienos metu per LRT rodė australų serialą "Ten, kur namai". Jame grynas, nepridengtas homoseksualumo propagavimas. Ką tai reiškia? Gal paaiškintų liberalai ar Siaurusevičius.

Digis

Tokie filmai su iškrypėliais aktoriais kaip tik vaikams Nuvedė dar ir paaiškinkit. kad tad dėdė pedikas kaip ir kodėl jis tai daro "

o as

ziuriu ir ziuresiu rusu filmus,nes cia nera ka ligynti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS